Πρόταση για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής κατά του βουλευτή και πρώην Υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά για την υπόθεση Χ. Καλογρίτσα, κατέθεσε χθες στη Βουλή η Νέα Δημοκρατία. Ταυτόχρονα Πρόεδρος της εν λόγω Επιτροπής προτάθηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία ο Βουλευτής Έβρου Σταύρος Κελέτσης.

Σκοπός της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής είναι η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, σύμφωνα με το άρθρο 86 παρ. 3 του Συντάγματος, του άρθρου 153 ΚτΒ και του Νόμου περί ευθύνης Υπουργών, προκειμένου να διερευνηθούν ποινικά αδικήματα, που φέρεται να τέλεσε κατά την άσκηση των καθηκόντων του ο πρώην Υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για την εποπτεία των ΜΜΕ, Νίκος Παπάς. Συγκεκριμένα :

  • Το κακούργημα της δωροληψίας πολιτικού αξιωματούχου, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση (άρθρο 159 του Ποινικού Κώδικα) και
  • Το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση (άρθρο 259 του Ποινικού Κώδικα).

Η πρόταση της Κοινοβουλευτικής Πλειοψηφίας θα εισαχθεί αρχικά στην Ολομέλεια της Βουλής και εφόσον εγκριθεί θα προχωρήσει η σύσταση της Προανακριτικής Επιτροπής, που θα διερευνήσει το θέμα.

Προηγούμενο άρθροΔημήτριος Μπακαλίδης: ” Απο τον Οκτώβριο του 2020 οι Ασφαλιστές προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε με τη Περιφέρεια… και δεν μας απαντάει κανείς…”
Επόμενο άρθροπ. Ιωάννης Θεοδώρου: “Σε Μάκρη-Μεσημβρία-Δίκελλα-Πλάκα δημιουργούμε τράπεζα αίματος σε συνεργασία με την Κοινότητα Μάκρης, των φορέων της Μάκρης και του Συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών Αλεξανδρούπολης”