Πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής στην Υπόθεση Ν. Παππά – Χ. Καλογρίτσα προτάθηκε από τη Ν.Δ. ο Σταύρος Κελέτσης

Δημοσιεύτηκε στις: at 10 Μαρτίου 2021
180 0

Πρόταση για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής κατά του βουλευτή και πρώην Υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά για την υπόθεση Χ. Καλογρίτσα, κατέθεσε χθες στη Βουλή η Νέα Δημοκρατία. Ταυτόχρονα Πρόεδρος της εν λόγω Επιτροπής προτάθηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία ο Βουλευτής Έβρου Σταύρος Κελέτσης.

Σκοπός της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής είναι η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, σύμφωνα με το άρθρο 86 παρ. 3 του Συντάγματος, του άρθρου 153 ΚτΒ και του Νόμου περί ευθύνης Υπουργών, προκειμένου να διερευνηθούν ποινικά αδικήματα, που φέρεται να τέλεσε κατά την άσκηση των καθηκόντων του ο πρώην Υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για την εποπτεία των ΜΜΕ, Νίκος Παπάς. Συγκεκριμένα :

  • Το κακούργημα της δωροληψίας πολιτικού αξιωματούχου, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση (άρθρο 159 του Ποινικού Κώδικα) και
  • Το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση (άρθρο 259 του Ποινικού Κώδικα).

Η πρόταση της Κοινοβουλευτικής Πλειοψηφίας θα εισαχθεί αρχικά στην Ολομέλεια της Βουλής και εφόσον εγκριθεί θα προχωρήσει η σύσταση της Προανακριτικής Επιτροπής, που θα διερευνήσει το θέμα.

Σχετικά άρθρα

Θράκες Οικουμενικοί Πατριάρχες μετά την άλωση της Κωνσταντινουπόλεως (του Ιωάννη Ελ. Σιδηρά)

Δημοσιεύτηκε από: - 26 Νοεμβρίου 2016 0
Πατριαρχικοί Βλαστοί της Θράκης Θράκες Οικουμενικοί Πατριάρχες μετά την άλωση της Κωνσταντινουπόλεως Συνοπτική ιστορική καταγραφή του βίου και της δράσεως…