Πρόσφυγες στο προαύλιο του Αγίου Νικολάου

Δημοσιεύτηκε στις: at 15 Μαΐου 2016
378 0

Στον προαύλιο χώρο του Αγίου Νικολάου συγκεντρώθηκαν σήμερα αργά το απόγευμα (15/5). Δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρούνται πρόσφυγες και μετανάστες να “κατασκηνώνουν” μέσα στην πόλη σε δημόσιους χώρους, μετά το περιστατικό που σημειώθηκε με τις πέτρες που πέταξαν άγνωστοι σε πρόσφυγες που διέμεναν έξω από την υπηρεσία ασύλου στη Χηλή. Οι τοπικές αρχές έχουν δείξει με κάθε τρόπο ότι δεν επιθυμούν να δημιουργήσουν καμία υποδομή φιλοξενίας, ούτε προσωρινή για όσους έρχονται για αίτηση ασύλου, ενώ είχαν ζητήσει και την απομάκρυνση της υπηρεσίας από την περιοχή και μεταφορά της σε άλλη πόλη. Προς το παρόν φαίνεται όμως ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί.

Υπενθυμίζεται ότι ομάδα πολιτών που δηλώνουν αλληλέγγυοι, ζήτησαν επιτακτικά να δημιουργηθεί ένας χώρος προσωρινής φιλοξενίας ή ακόμα και να χρησιμοποιηθεί το ΤΟΛ στο λιμάνι για την προσωρινή διαμονή των ανθρώπων αυτών. Ούτε αυτό όμως έγινε δεκτό από τις τοπικές αρχές με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί το φαινόμενο της “κατασκήνωσης” προσφύγων και μεταναστών σε δημόσιους χώρους. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι λίγο πριν το Πάσχα, μια ακόμα ομάδα προσφύγων και μεταναστών βρέθηκε σε προαύλιο άλλης εκκλησίας της πόλης.

Στο μεταξύ το πρωί σήμερα Κυριακή 15/5 μια ομάδα προσφύγων και μεταναστών εθεάθη κοντά στη γέφυρα Μαΐστρου να κινείται με κατεύθυνση ανατολικά προς τον Απαλό, με άγνωστο προορισμό. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάμεσα στα άτομα της ομάδας αυτής ήταν γυναίκες με μικρά παιδιά στην αγκαλιά.

ΠΗΓΗ www.alexpoli.gr

 

Σχετικά άρθρα

Ο Αρχηγός ΓΕΣ στον Έβρο

Δημοσιεύτηκε από: - 19 Σεπτεμβρίου 2020 0
O Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης αναμένετε να επισκεφτεί τον Εβρό το διήμερο 21 και 22 Σεπτεμβρίου…

-6% των επιπέδων του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα της Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε από: - 20 Απριλίου 2021 0
Ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων για την επιδημιολογική επιτήρησητου ιού SARS-CoV-2 σε αστικά λύματα,…