Πρόταση για Έκτακτη Σύγκλιση Σ.Ο.Π.Π. για την αντιμετώπιση αύξησης της εισροής προσφύγων από τον Έβρο

Δημοσιεύτηκε στις: at 12:07
380 0

 

                                                                    

 

 

 

 

« Πρόταση για Έκτακτη Σύγκλιση Σ.Ο.Π.Π. για την αντιμετώπιση αύξησης της εισροής προσφύγων από τον Έβρο»

 

Η Κοινωνική Συμμαχία παρακολουθώντας τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές στην Ελλάδα εκφράζει την έντονη ανησυχία της για το ενδεχόμενο πρόβλημα που μπορεί προκύψει και στην Περιφέρεια μας.

Ο Έβρος αποτελεί την συνοριακή ζώνη Ελλάδας – Τουρκίας και κύριο χερσαίο πέρασμα για τους παράτυπους μετανάστες. Σύμφωνα με δημοσιεύματα αναμένεται με την έλευση του χειμώνα οι πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στην Τουρκία να προσπαθήσουν να φτάσουν με τα πόδια στα χερσαία σύνορα με την Ελλάδα και αυτό μπορεί να γίνει μόνο από τον Έβρο.

Προκειμένου η Περιφέρειά μας να προετοιμαστεί έγκαιρα, η Κοινωνική Συμμαχία λαμβάνει την πρωτοβουλία να προτείνει στον κ. Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ. έκτακτη σύγκλιση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας στην ΠΕ Έβρου και παράλληλα καταθέτει σχετική επερώτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ, για:

 

Να συζητηθούν οι δράσεις – ενέργειες που μας αναλογούν σε περίπτωση αύξησης της εισροής προσφύγων και μεταναστών από την συνοριακή ζώνη του Έβρου.

 

Από το Γραφείο Τύπου

Της Κοινωνικής Συμμαχίας

Επικεφαλής

Φώτης Καραλίδης

Σχετικά άρθρα

Η συμφωνία με την Αίγυπτο και τα 12 μίλια στο Ιόνιο, δεν θα μας αφήσουν να πεθάνουμε για το Καστελόριζο

Δημοσιεύτηκε από: - 27 Αυγούστου 2020 0
ΤΟ ΝΕΟ ΕΝΙΑΙΟ ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΓΕΩΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΟΓΜΑ:   ΘΡΑΚΗ, ΑΙΓΑΙΟ, ΚΡΗΤΗ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ, ΚΥΠΡΟΣ                                       Αφιερώνεται στην ένστολη Ελλάδα, μετά…

Αναστάσιος Δημοσχάκης: “Τα ανείσπραχτα πρόστιμα διαιωνίζουν το πρόβλημα με τις επικίνδυνες διελεύσεις ξένων φορτηγών από τους οικισμούς Αν. Μακεδονίας και Θράκης”

Δημοσιεύτηκε από: - 23 Μαΐου 2018 0
Γραπτή Ερώτηση προς τους Υπουργούς Μεταφορών, Εσωτερικών και Οικονομικών κατέθεσαν ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης,…