Πρόταση Δημήτρη Ρίζου: «Να γίνουν στον Έβρο τα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Παίδων στο Βόλεϊ το 2020, που θα συνδιοργανώσουν Ελλάδα και Ιταλία»

Δημοσιεύτηκε στις: at 13 Νοεμβρίου 2018
319 0

Αξιότιμε κύριε Υφυπουργέ

Λίγες ημέρες πριν, συγκεκριμένα στις 8 Νοεμβρίου 2018, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Βόλεϊ ανακοίνωσε ότι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παίδων του 2020 θα συνδιοργανωθεί από την Ελλάδα και την Ιταλία. Την είδηση επιβεβαίωσε με δηλώσεις του και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης.

Θα ήταν ίσως πλεονασμός να αναφέρω στον Υφυπουργό τι αξία, σημασία και τι παράδοση έχει το άθλημα του βόλεϊ στον Έβρο. Είμαι σίγουρος ότι γνωρίζει καλά ο κ. Υφύπουργος έναν προς έναν όλους τους λαμπρούς αθλητές του βόλεϊ, που μεγαλούργησαν όλα τα προηγούμενα χρόνια με την φανέλα της γαλανόλευκης και έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει στον Έβρο. Είναι προφανές, ότι αυτό το στοιχείο, δεν προήλθε τυχαία, έχει να κάνει με την πραγματικά «ειδική» σχέση που έχει η κοινωνία του Έβρου με το συγκεκριμένο άθλημα.

Παρόλα αυτά, Υφυπουργέ μου, επίτρεψε μου να αναφέρω 3 σχετικά πρόσφατα γεγονότα, που αποδεικνύουν γλαφυρά του λόγου το αληθές:

–  Το καλοκαίρι του 2018 ο Έβρος Σουφλίου στέφεται Πρωταθλητής Ελλάδος στην κατηγορία των Παίδων για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2017-2018. Πρόκειται για την 8η μέχρι σήμερα κατάκτηση του συγκεκριμένου τίτλου από 3η διαφορετική ομάδα από τον Έβρο (5 φορές Α.Ο. Ορεστιάδας, 2 φορές Εθνικός Αλεξανδρούπολης).

– Την άνοιξη του 2017 το  ΓΕΛ Σουφλίου βγαίνει πρώτο στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Πετοσφαίρισης Αγοριών για την περίοδο 2016-2017.

– Πριν από 2 περίπου μήνες (11/09/2018) ο Σουφλιώτης Σάκης Μουστακίδης, νυν προπονητής της ομάδας του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, γνωστός παλαίμαχος διακεκριμένος αθλητής της Εθνικής Ελλάδος και εξέχουσα φυσιογνωμία για το ελληνικό βόλεϊ, βραβεύτηκε ως ο  κορυφαίος προπονητής για το πρωτάθλημα, για την αθλητική χρονιά που μας πέρασε.

Με αυτά τα δεδομένα, αγαπητέ κ. Υφυπουργέ, που αποδεικνύουν ακριβώς την «ειδική» σχέση που έχει αναπτύξει όλα αυτά τα χρόνια ο Έβρος με το άθλημα του βόλεϊ, θεωρώ ότι ιδανικότερο περιβάλλον για να διεξαχθούν οι αγώνες για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παίδων Βόλεϊ το καλοκαίρι του 2020 δεν πρόκειται να βρεθεί. Σας προτρέπω λοιπόν, ανοιχτά, να προχωρήσετε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να επιλεγεί ο Έβρος, ως ο τόπος όπου θα διεξαχθούν τα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Παίδων στο Βόλεϊ το 2020, που θα συνδιοργανώσουν Ελλάδα και Ιταλία.

Διαλέξτε Έβρο και δεν θα το μετανιώσετε κ. Υφυπουργέ.

 

Με εκτίμηση,

Ο Βουλευτής Έβρου,

Ρίζος Δημήτρης

Σχετικά άρθρα

Αναστάσιος Δημοσχάκης: “Σε απόγνωση οι αγρότες του Έβρου από τις καταστροφές στις καλλιέργειές τους. Απαραίτητη η ενεργοποίηση του Κανονισμού Κρατικών Ενισχύσεων Ήσσονος Σημασίας”

Δημοσιεύτηκε από: - 2 Ιουλίου 2018 0
Γραπτή Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσε ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης,…

Ε.Λαμπάκης: «Εισπράττουμε τους πρώτους καρπούς των προσπαθειών μας» – Χ.Τοψίδης: «Μεγάλη επιτυχία που δέχτηκε μια κυβέρνηση να επενδύσει στην περιοχή μας»

Δημοσιεύτηκε από: - 27 Νοεμβρίου 2015 0
Κοινή Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν στα ΜΜΕ το μεσημερι της Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015 ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελος Λαμπάκης και…

Επίσκεψη του νέου Διοικητή του Δ΄ Σώματος Στρατού Αντιστρατήγου Γεώργιου Καμπά, σε Στρατόπεδα και Φυλάκια της Περιοχής Ευθύνης της XVI Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού

Δημοσιεύτηκε από: - 28 Ιανουαρίου 2017 0
Την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017, ο Διοικητής του Δ΄ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, επισκέφθηκε Στρατόπεδα και Φυλάκια της Περιοχής…