Πρόταση μεταφοράς του γηπέδου της Ν.Χηλής, ανάπλαση του υπάρχοντος χώρου και δημιουργία νέων δημοτικών κοιμητηρίων βόρεια του οικισμού.

Δημοσιεύτηκε στις: at 12:30
720 0

Στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Αλεξανδρούπολη, ο κ. Νεκτάριος Σαντορινιός, αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, έβαλε τέλος στα επί σειρά ετών σενάρια για ίδρυση Λιμενικής Ακαδημίας στην Αλεξανδρουπολη. Έτσι επιβεβαιώθηκαν πανηγυρικά τα επιχειρήματα και οι ισχυρισμοί του κ. Παπανικολόπουλου (υποναύαρχου ε.α), ο οποίος λόγω της  υπηρεσίας του στην Αλεξανδρούπολη γνώριζε σε βάθος το θέμα. Πρόσφατα μάλιστα, είχε καυτηριάσει τις κατ’ επανάληψη δηλώσεις και εξαγγελίες του πρώην Υπουργού Ναυτιλίας και του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης γύρω από το θέμα αυτό, λέγοντας ότι αυτές ξέφευγαν από τη σφαίρα του Δονκιχωτισμού και εντάσσονταν στη σφαίρα του Γκεμπελισμού!
Θυμίζουμε πως το 2002 με παρέμβαση του τότε πρωθυπουργού παραχωρήθηκε κατά κυριότητα έκταση 148 στρεμμάτων βόρεια του οικισμού της Ν. Χηλής Αλεξανδρούπολης, στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, με την πράξη 15 της 3ης Απριλίου 2002 του Υπουργικού Συμβουλίου, για την ίδρυση της Ακαδημίας Λιμενικού Σώματος.
Η ψήφιση όμως (α) του Νόμου 4504/2017, το Νοέμβριο του 2017 και ειδικότερα του άρθρου 79 «Μεταρρύθμιση του Συστήματος Εισαγωγής και Εκπαίδευσης Στελεχών σε Παραγωγικές Σχολές Λ.Σ/ΕΛ-ΑΚΤ» το οποίο προέβλεπε την εισαγωγή στις Παραγωγικές Σχολές του ΛΣ/ΕΛ-ΑΚΤ με πανελλήνιες εξετάσεις, μετά την έκδοση ΠΔ, δεν έκανε καμία αναφορά ή πρόβλεψη για ίδρυση «Λιμενικής Ακαδημίας» και (β) των ΠΔ 75 και 76, τον Αύγουστο του 2018, με τα οποία καθορίστηκε ως έδρα των Παραγωγικών Σχολών του Λιμενικού (Αξιωματικών και Λιμενοφυλάκων), ο Πειραιάς, για την Αλεξανδρούπολη το θέμα έληξε οριστικά.
Το άδοξο τέλος αυτής της υπόθεσης μας «αναγκάζει» πλέον να διεκδικήσουμε ως Δήμος την έκταση των 148 στρεμμάτων, η οποία βρίσκεται στην εκτός σχεδίου περιοχή μεταξύ Εγνατίας οδού και του οικισμού της Ν.Χηλής, με σκοπό να μην επιστραφεί στο υπουργείο Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος. Η σύνταξη ενός τοπικού ρυμοτομικού μπορεί να περιλαμβάνει την δημιουργία νέων δημοτικών κοιμητηρίων με βάση και την προβλεπόμενη επέκταση του σχεδίου πόλης στην ευρύτερη περιοχή Καλλιθέας-Ν.Χιλής, ενός πάρκου και την χωροθέτηση του νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου. Έτσι θα δοθεί και η δυνατότητα ανάπλασης του σημερινού χώρου του γηπέδου το οποίο βρίσκεται σε ένα ιδιαίτερα νευραλγικό σημείο του οικισμού, με το δεδομένο ότι υπάρχει και έτοιμη αρχιτεκτονική μελέτη επί δημαρχίας του Γ. Αλεξανδρή.

Παύλος Α. Μιχαηλίδης
Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης
“ΑΝΑ.Σ.Α.”

Σχετικά άρθρα

Απο το 2003 θα αξιοποιούνταν οι εγκαταστάσεις του Παλαιού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε από: - 13 Δεκεμβρίου 2019 0
Το ρεπορτάζ εκείνης εποχής έγγραφε: Το νέο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης εγκαινίασε σήμερα, Τρίτη, ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο οποίος στην ομιλία…

Tι αλλάζει σε Αιγαίο και Θράκη η μαζική απόκτηση των OH-58D Kiowa Warrior – Πώς αντιδρούν Τουρκία και… Γερμανία

Δημοσιεύτηκε από: - 20 Φεβρουαρίου 2017 0
του Πέτρου Αναστασίου Ενας “άλλος Στρατός” με μεγάλες δυνατότητες νυχτερινού αγώνα και διασποράς εναέριων εξοπλισμένων μέσων νυχτερινής παρατήρησης θα δημιουργήσει…

ΓΙΑΤΙ Ο Τ.O.E.B. ΦΕΡΩΝ ΕΞΑΙΡΕΘΗΚΕ ?????

Δημοσιεύτηκε από: - 4 Νοεμβρίου 2015 0
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 02 Νοεμβρίου 2015 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Κοινή Υπουργική Απόφαση…