Πρόταση Παναγιώτη Καλακίκου για δημιουργία νέων Σχολών στο Σουφλί

Δημοσιεύτηκε στις: at 07:58
38 0

Ο Δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος, υποδέχθηκε σήμερα στο Δημαρχείο τον Γενικό Γραμματέα Επαγγελματικής Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας κ. Βούτσινο Γιώργο, συνοδευόμενο από συνεργάτες του.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε παρουσία επαγγελματιών της περιοχής, εξετάσθηκε η δυνατότητα στο άμεσο μέλλον να δημιουργηθεί Επαγγελματική Σχολή με αντικείμενο τη Σηροτροφία, ούτως ώστε  η σηροτροφία που αποτέλεσε τον κυριότερο πόλο ανάπτυξης, τα προηγούμενα χρόνια, αλλά έως και σήμερα διαφημίζει την περιοχή μας, να συνδεθεί με την επιστήμη και την τεχνογνωσία και να δώσει νέα ώθηση τόσο στην ενασχόληση με τον συγκεκριμένο τομέα, όσο και στην ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχή μας.

Παράλληλα, διερευνήθηκε και η δυνατότητα δημιουργίας Τμήματος Αμπελουργίας-Οινολογίας, που, επίσης, αποτέλεσε το δεύτερο πόλο ανάπτυξης της περιοχής μας τις προηγούμενες δεκαετίες, αλλά και Τμήματος Μελισσοκομίας, ενός τομέα ταχύτατα αναπτυσσόμενο στην περιοχή  τη τελευταία δεκαετία.

Ο Δήμαρχος Σουφλίου, επισκέφθηκε μαζί με το κ. Βούτσινο κτιριακές υποδομές , οι οποίες μπορούν να διατεθούν άμεσα από το Δήμο για τη στέγαση και τη λειτουργία των Σχολών.

Ο Γενικός Γραμματέας κ. Βούτσινος Γιώργος, σε θετικό κλίμα δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει άμεσα τα συγκεκριμένα αιτήματα του Δημάρχου, με σκοπό τον προγραμματισμό και την εξεύρεση της καλύτερης δυνατής προοπτικής για την περιοχή του Δήμου Σουφλίου.

Σχετικά άρθρα

Αναστολή μέχρι νεοτέρας της αστικής γραμμής Στροφή Εγνατία – Κέντρο Πόλης – Στροφή Εγνατία

Δημοσιεύτηκε από: - 17 Μαρτίου 2020 0
Στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης κατά της διασποράς του κορωνοϊού, με απόφαση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη, αναστέλλεται  μέχρι νεοτέρας…

Αναστάσιος Δημοσχάκης: “Σε θέση άμυνας & απόγνωσης οι Εβρίτες εξαιτίας της κυβερνητικής ανικανότητας διαχείρισης του μεταναστευτικών ροών!!”

Δημοσιεύτηκε από: - 11 Νοεμβρίου 2018 0
Απάντηση έδωσε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στην Γραπτή Ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Έβρου της Ν.Δ. κι Επίτιμος Αρχηγός της…

Συνάντηση του βουλευτή Έβρου Αναστάσιου Δημοσχάκη με τον Ελληνοαμερικανό Γερουσιαστή Λεωνίδα Ραπτάκη

Δημοσιεύτηκε από: - 7 Ιουνίου 2019 0
Στην Αθήνα συναντήθηκε ο βουλευτής Έβρου Αναστάσιος Δημοσχάκης με τον Ελληνοαμερικανό Γερουσιαστή της Πολιτείας του Ροντ Άϊλαντ των Ηνωμένων Πολιτειών,…