Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη την Κυριακή 14-02-2021 πυκνές χιονοπτώσεις θα επηρεάσουν και τη Θράκη. Επίσης  θα σημειωθεί ισχυρός παγετός σε πολλές περιοχές του δήμου μας, ο οποίος θα είναι κατά τόπους ολικός. Ο κατά τόπους ισχυρός παγετός θα διατηρηθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Η Πολιτική Προστασία και οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου με μηχανήματα και ανθρώπινο δυναμικό έχουν ήδη τεθεί σε επιφυλακή, ώστε να αντιμετωπιστούν τυχόν προβλήματα από την κακοκαιρία ενώ έχει καλυφθεί έγκαιρα η προμήθεια αλατιού.

Οι πολίτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Αν πρόκειται να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο:

⦁ Να ενημερωθούν για τον καιρό (⦁ www.emy.gr) και για την κατάσταση του οδικού δικτύου
⦁ Να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και το ρεζερβουάρ γεμάτο καύσιμα.
⦁ Να μετακινούνται, εφόσον είναι αναγκαίο, κατά προτίμηση στη διάρκεια της ημέρας προτιμώντας τους κεντρικούς δρόμους.
⦁ Να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσουν.
⦁ Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
Αν μετακινούνται πεζή:
⦁ Να ντύνονται με πολλά στρώματα από ελαφριά ρούχα αντί για ένα βαρύ ρούχο και να φορούν κατάλληλα παπούτσια ώστε να αποφύγουν τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας.
⦁ Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά την διάρκεια αιχμής των φαινομένων (έντονη χιονόπτωση,  συνθήκες παγετού).

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και τη βατότητα του οδικού δικτύου, οι πολίτες μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr., ενώ για γενικές πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας την ιστοσελίδα της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Σάκοι με αλάτι έχουν ήδη διανεμηθεί στις σχολικές μονάδες και δημόσιες υπηρεσίες, ενώ υπάρχουν διαθέσιμοι για τους δημότες στα ακόλουθα σημεία: δημαρχείο, Πολυκοινωνικό, ΔΕΥΑΑ, Πρόνοια, γήπεδο “Φώτης Κοσμάς” και στα δημοτικά καταστήματα των Δ.Ε. Τραϊνούπολης και Φερών.

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης (προμήθεια αλατιού, θερμαινόμενοι χώροι κ.ά.) οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν στη Γραμμή Δημότη 2551022222.

Προηγούμενο άρθρο“Πραξικόπημα” με δημοκρατικό μανδύα; (γράφει ο Δημήτρης Μακροδημόπουλος)
Επόμενο άρθροΣτην Έλλαδα ο Πρίγκιπας Κάρολος την 25η Μαρτίου