Πυρκαγιά που προκλήθηκε από κεραυνό στην περιοχή Λευκίμης – Δαδιάς

Δημοσιεύτηκε στις: at 19:10
517 0

Επί ποδός βρίσκονται Πυροσβεστική, Περιφερειακή Ενότητα και Δήμος Σουφλίου λόγω της Πυρκαγιάς που ξέσπασε νωρίτερα στην περιοχή Λευκίμης – Δαδιάς. Πηγή στην Πυροσβεστική κάνει λόγο για μεγάλη πυρκαγιά που επεκτείνεται σε δύσβατη περιοχή όπου δεν μπορούν να δράσουν οχήματα. Στον Έβρο έρχονται εναέριες δυνάμεις σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν ως τώρα. Η πυρκαγιά ξέσπασε από κεραυνό κατά τη διάρκεια μπόρας στην περιοχή.

Έχει ζητηθεί συνδρομή σε μηχανήματα από το Δήμο Σουφλίου και από την Περιφερειακή ενότητα. Όλες οι αρμόδιες αρχές βρίσκονται αυτή την ώρα σε πλήρη ενεργοποίηση, η ακριβής εικόνα της κατάστασης όμως δεν είναι ξεκάθαρη….

To ακριβές σημείο της φωτιάς είναι η Κιτρινόπτερα.

Στην περιοχή επιχειρούν 4 εναέρια μέσα, 2 από Καβάλα, 2 από Θεσσαλονίκη. Επιχειρούν πεζές δυνάμεις καθώς το δύσβατο της περιοχής δεν επιτρέπει στα οχήματα να πλησιάσουν. 2 μηχανήματα έστειλε ο Δήμος Σουφλίου. Το σημείο της Πυρκαγιάς είναι κοντά στο σημείο που προκλήθηκε η τεράστια οικολογική καταστροφή του 2011 όμως η φωτιά ακόμα δεν έχει μπει στο δάσος και ευχή όλων είναι ως το βράδυ να έχει περιοριστεί διαφορετικά ο Έβρος θα βρεθεί ξανά μπροστά στον κίνδυνο μιας μεγάλης καταστροφής.

ΠΗΓΗ alexpoli.gr

Σχετικά άρθρα

1,3 εκατομμύρια ευρώ από την Περιφέρεια ΑΜΘ για τη μελέτη του αρδευτικού δικτύου στον κάμπο Τυχερού

Δημοσιεύτηκε από: - 7 Οκτωβρίου 2019 0
Κονδύλι ύψους 1.300.000 ευρώ έχει εξασφαλίσει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για τη μελέτη του έργου της υπογειοποίησης του…

ΠΩΣ ΑΜΕΙΒΕΤΑΙ Η ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ

Δημοσιεύτηκε από: - 23 Φεβρουαρίου 2017 0
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Έβρου ενημερώνει τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα για τον τρόπο αμοιβής της Καθαράς Δευτέρας (27 Φεβρουαρίου…