Πυρκαγιά στην περιοχή Αγίων Θεοδώρων – Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσεβστικής – Χωρίς ρεύμα Κίρκη και Συκορράχη

Δημοσιεύτηκε στις: at 18:42
73 0

Πυρκαγιά ξέσπασε πριν από περίπου δύο ώρες σε θαμνώδη περιοχή των Αγίων Θεοδώρων Πόταμου, μεταξύ Άβαντα και Κίρκης, προκαλώντας την μεγάλη και άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής.

Η φωτιά προκλήθηκε από πτώση καλωδίου της ΔΕΗ, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες και η γρήγορη επέμβαση της Π.Υ.Αλεξανδρούπολης είχε ως αποτέλεσμα να προλάβουν και να την σβήσουν, πριν επεκταθεί στη δασώδη έκταση που βρίσκεται δίπλα, οπότε θα υπήρχε πολύ μεγαλύτερος κίνδυνος και μπορούσε να καταστεί ανεξέλεγκτη.

Έκαψε 4 στρέμματα θαμνώδους έκτασης με πουρνάρια και χαμηλή βλάστηση, ενώ δεν χρειάστηκε να επέμβει το Πυροσβεστικό ελικόπτερο που από το μεσημέρι βρίσκεται πλέον στο αεροδρόμιο “Δημόκριτος” της Αλεξανδρούπολης.

Όμως από την πτώση του καλωδίου υπήρξε διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στα χωριά Συκορράχη και Κίρκη και συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ εργάζονται για την αποκατάσταση της βλάβης.

ΠΗΓΗ www.evros-news.gr

Σχετικά άρθρα

Αποστόλου: Δεκέμβριο θα πληρωθεί το σύνολο των ενισχύσεων του 2016 – Για τη θωράκιση του Έβρου από τις ζωονόσους έχει υποβληθεί πρόγραμμα προστασίας

Δημοσιεύτηκε από: - 28 Νοεμβρίου 2016 0
Με κτηνοτροφικούς συλλόγους από Νομούς της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συναντήθηκαν σήμερα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου και ο…