Πυρκαγιά στον παλιό σκουπιδότοπο της Μάκρης. Σε συναγερμό η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε στις: at 19 Αυγούστου 2017
306 0

Πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στις 19:30, στο 9ο χλμ Αλεξανδρούπολης – Μάκρης,ανάμεσα στην Εγνατία και την επαρχιακή οδό (παλιός σκουπιδότοπος).

Η φωτιά ξεκίνησε από αδιευκρίνιστους μέχρι στιγμής λόγους.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν καεί μέχρι στιγμής μόνο ξερά χόρτα και πουρνάρια, ευτυχώς και γίνεται μεγάλη προσπάθεια να αποφευχθεί η επέκτασή της σε ελαιόδεντρα, που υπάρχουν τριγύρω.

Η κινητοποίηση της πυροσβεστικής είναι μεγάλη μιας και επιχειρούν: 38 πυροσβέστες με 14 πυροσβεστικά οχήματα , πεζοπόρο τμήμα με 35 άτομα και το ελικόπτερο PZl

Να τονίσουμε πως από τη μία πλευρά που έχει επεκταθεί η φωτιά το σημείο είναι δύσβατο και αυτό κάνει την κατάσταση δυσκολότερη.

Μεγάλη προσοχή απαιτείται από όλους αυτές τις μέρες που η επικινδυνότητα πυρκαγιάς ειναι σε υψηλά επίπεδα.

ΩΡΑ 20:18: Στη μάχη της κατάσβεσης τουλάχιστον δυο εναέρια μέσα. Προληπτική κινητοποίηση της αστυνομίας στη γύρω περιοχή.

ΩΡΑ 19:50: Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το απόγευμα σήμερα στην περιοχή του παλιού σκουπιδότοπου Μάκρης. Μεγάλη η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής καθώς σχετικά κοντά βρίσκονται κατοικίες και ξενοδοχεία χωρίς να υπάρχει άμεσος κίνδυνος αυτή τη στιγμή. Στο σημείο έχουν σπεύσει εκτός από οχήματα της πυροσβεστικής και το ελικόπτερο που σταθμεύει στο αεροδρόμιο όμως σε λίγο σκοτεινιάζει.

20:50: Η πυρκαγιά αυτή την ώρα έχει περιοριστεί σε πολύ μεγάλο βαθμό και δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας πλέον

fotia makri alexpolis (5)

Σχετικά άρθρα

Πληροφοριακό Κέντρο της Ελληνικής Αστυνομίας στην 18η Διεθνή Έκθεση Αλεξανδρούπολης – ALEXPO 2018

Δημοσιεύτηκε από: - 17 Ιουνίου 2018 0
Το Πληροφοριακό Κέντρο της Ελληνικής Αστυνομίας άνοιξε στις 15-6-2018 το απόγευμα τις πόρτες του, στις εγκαταστάσεις της 18ης Διεθνούς Έκθεσης Αλεξανδρούπολης…

Αναστάσιος Δημοσχάκης: Η επίλυση διασυνοριαακών προβλημάτων με την Τουρκία, συνιστούν τη βάση σχέσεων καλής γειτονίας!

Δημοσιεύτηκε από: - 9 Οκτωβρίου 2020 0
Με Γραπτή Ερώτηση προς το Υπουργείο Εξωτερικών & με κοινοποίηση  στα Υπουργεία Υγείας, Προστασίας του Πολίτη, Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Πρόεδρο…