Το αφήγημα που επιχειρεί να επιβάλει η κυβέρνηση στο προσφυγικό/μεταναστευτικό θέμα, με το σύνολο- σχεδόν- των ΜΜΕ της χώρας να συντάσσονται, αφήνει, δυστυχώς, χώρο για ακρότητες. Οι δηλώσεις κορυφαίων υπουργών και κυβερνητικών στελεχών για «λαθρομετανάστες» και «λαθροεισβολείς», οι προτάσεις για μεταφορά των προσφύγων- μεταναστών σε «ξερονήσια», η αντιμετώπιση του προσφυγικού/ μεταναστευτικού με καταστολή, τα… «καλά» push backs (παράνομες επιστροφές) και τα άλλα, ακροδεξιάς προέλευσης «επιχειρήματα», αφήνουν το αποτύπωμά τους.

Το περιστατικό που σημειώθηκε την Πέμπτη, 03 Οκτωβρίου 2019, έξω από το Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών Ορεστιάδας, στο Φυλάκιο, με τους πυροβολισμούς στον αέρα από ένστολο (πρώην αντιδήμαρχο του δήμου Ορεστιάδας μέχρι 31 Αυγούστου), ο οποίος φέρεται να βρισκόταν σε κατάσταση μέθης, αποδεικνύει πόσο επικίνδυνα και οριακά πορεύεται η κυβέρνηση και πόσο εύκολα ο λόγος της μπορεί να παρασύρει σε παράνομες ή εγκληματικές πράξεις και ενέργειες.

Καλούμε όλες τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας να πάρουν θέση και να καταδικάσουν, όχι μόνο το συγκεκριμένο περιστατικό (που αποκτά περισσότερη βαρύτητα όταν προέρχεται από πρώην αυτοδιοικητικό σε θέση ευθύνης) αλλά και τις ακραίες φωνές και πολύ περισσότερο πράξεις, σε σχέση με το προσφυγικό- μεταναστευτικό, πριν η κατάσταση ξεφύγει επικίνδυνα και είναι πλέον αργά.

Τότε κανείς δε θα μπορεί να λέει: Δεν είδα, δεν άκουσα, δεν ήξερα…

Στο δήμο που δημιουργήθηκε από ξεριζωμένους πρόσφυγες, που ένιωσαν καλά στο πετσί τους τον ρατσισμό, την ξενοφοβία, την απόρριψη, την απομόνωση, δεν χωράνε ρατσιστικές και ακραίες ξενοφοβικές αντιλήψεις.

 

mail: contact@einaistoxerimas.gr                                                   web: einaistoxerimas.gr

Προηγούμενο άρθροΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ 2019
Επόμενο άρθρο«Αιωρούμενες» ομπρέλες στην οδό Εμπορίου!