Για άλλη μια φορά  στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου γίναμε θεατές σε μια προχειρότητα από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής για την τουριστική προβολή του Δήμου.

Προσπερνώντας το γεγονός πως μόλις λίγες ώρες πριν την συνεδρίαση, λάβαμε ως έκτακτο θέμα την εισήγηση που αφορά την δαπάνη του τεράστιου ποσού των 380.000 ευρώ, αναρωτιόμαστε γιατί έγινε κατάτμηση όλων των επιμέρους δαπανών σε ό,τι αφορά τις προμήθειες, στα όρια της απευθείας ανάθεσης (37.200 ευρώ).

Αποτελεί μεγάλο ατόπημα το γεγονός ότι η νεοσύστατη Αντιδημαρχία δεν προέβη  σε καμία ενέργεια για την σύσταση της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου, ως όφειλε, προκειμένου να υπάρχει ανταλλαγή απόψεων και ιδεών από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Δεν υπήρξε καμία επικοινωνία τόσο με τον ΟΦΥΠΕΚΑ, φορέα διαχείρισης του Δέλτα Έβρου και της Δαδιάς, όσο και με την Αντιπεριφέρεια Τουρισμού. Η αναπτυξιακή προβολή του Δήμου δεν αρκείται στις δημόσιες σχέσεις, στα πολυδάπανα ταξίδια και στις επαφές με τους tour operators.

Εκτιμούμε βαθύτατα τα μεγαλόπνοα σχέδια για θαλάσσιο τουρισμό, τουρισμό ευεξίας και θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια για την τουριστική προβολή του Δήμου  μας, αρκεί όλα αυτά να γίνονται οργανωμένα και να αποτελούν προϊόν παραγωγικού διαλόγου και συλλογικών αποφάσεων προς όφελος όλων των δημοτών μας. 

Ο στόχος είναι κοινός και οφείλουμε να συνεργαστούμε αρμονικά  για το καλύτερο αποτέλεσμα.

 

Αλεξανδρούπολη 11/4/2024

Πόλη και  Πολίτες

Ο επικεφαλής

Νικόλαος Γκότσης

Προηγούμενο άρθροΑλέξης Τσίπρας: «Ο Μητσοτάκης τρέχει  μόνος του χωρίς αντίπαλο… και κινδυνεύει να βγει δεύτερος…»
Επόμενο άρθροΠαύλος Χρηστίδης: Απολύτως αναγκαία η επιστροφή του 614 πλωτού περιπολικού σκάφους του Λιμενικού στο Λιμάνι της Σαμοθράκης