ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ!Ο ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής και πιο συγκεκριμένα στο 7ο θέμα που αφορούσε την λήψη απόφασης για την έγκριση του φακέλου των διαγωνιζομένων για 4 μηχανήματα έργου συνολικής αξίας περίπου 400.000 ευρώ εκτυλίχθηκαν σκηνές οι οποίες μας προβληματίζουν πολύ.

Μεταξύ των τριών προσφερόντων-αναδόχων ήταν η Κοντέλλης ΑΕ

Εύλογα ο επικεφαλής μας και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής Βαγγέλης Λαμπάκης απηύθυνε ερώτηση προς τον κ. Ζαμπούκη αν είναι αυτός που πλήρωσε το διαφημιστικό spot του Δήμου για τον εμβολιασμό όπου εμφανίζεται με νόσηση στο νοσοκομείο ο Δήμαρχος αλλά και το λογότυπο της Κοντέλλης ΑΕ.

Η απάντηση του κ. Ζαμπούκη συνοδευόμενη με δυσφορία και αμηχανία ήταν:

“Δεν θυμάμαι…”

Ο επικεφαλής μας στη συνέχεια ζήτησε από την κ. Ιντζεπελίδου ν’ απαντήσει ως αρμόδια Αντιδήμαρχος Οικονομικών.

Και ιδού το θαύμα:

«Ναι το πλήρωσε η Κοντέλλης ΑΕ, κι αυτό το συμφωνήσαμε όταν υπογράψαμε μ’ αυτόν την σύμβαση των απορριμματοφόρων στο τέλος του έτους (!!).

Εννοείται φυσικά πως την σύμβαση την υπέγραψε ο κ. Ζαμπούκης αλλά αυτός δεν θυμόταν…..

Κι όταν ρωτήθηκε από τον κ. Αραμπατζή γιατί δεν πέρασε η έγκριση της προσφοράς-δωρεάς από το Δημοτικό Συμβούλιο;

Η απάντηση που δόθηκε ήταν η εξής:

«ήταν κάτι απλό και εκτός….»

Όταν επέμεινε ο κ. Αραμπατζής και ανέφερε πως μέσα στο βίντεο υπάρχει το λογότυπο του Δήμου τότε εκεί υπήρξε απόλυτη ΣΙΩΠΗ.

Κι επειδή οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά, η όποια δωρεά-προσφορά προς τον Δήμο για να γίνει αποδεκτή πρέπει να περάσει με απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο αφού κριθεί αναγκαία και χρήσιμη και αποδειχθεί ότι δεν κρύβει κάτι από πίσω.

Ρωτάμε λοιπόν αν αυτή η προσφορά είναι η μοναδική, διότι αυτή έγινε από την Κοντέλλης ΑΕ ανάμεσα σε μία σύμβαση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ με τον κ. Ζαμπούκη και την Κοντέλλης ΑΕ και της άνω διαγωνιστικής διαδικασίας με ανάδοχο επίσης την ίδια εταιρία;

Υ.Γ. Θυμόσαστε ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο αρχικά δεν ενέκρινε την σύμβαση της αγοράς των απορριμματοφόρων (περίπου ενάμιση εκατομμύρια ευρώ) και μετά από 3 μήνες περίπου με κόπο, εξηγήσεις και αγώνα από πλευράς Δήμου ξεπεράστηκαν οι επιφυλάξεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που εστιαζόταν σε φωτογραφικές διατάξεις και άλλες διαγωνιστικές παρατυπίες;

Πόλη και Πολίτες Βαγγέλης Λαμπάκης

Προηγούμενο άρθροΓέροντας Βαρθολομαίος: Πάνω από 40 νεκροί μοναχοί στο Άγιο Όρος από κορονοϊό – Φανατισμένοι μοναχοί παραπλανούν πιστούς να μην εμβολιαστούν
Επόμενο άρθροΓιώργος Καραμπατζάκης: “Σκοπός μας, η ΜΗ επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου”