ΤΟ ΕΙΠΑΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΠΟΥΜΕ
Η ΖΗΜΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΗ

Ένας εντελώς άπειρος Δήμαρχος ψήφισε κόντρα στους μελετητές που ο ίδιος ο Δήμος Αλεξανδρούπολης συμφώνησε από το 2014 μέχρι σήμερα να εκπονήσουν την μελέτη του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ.), αλλά και κόντρα στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου μας, αφού οι μηχανικοί μας έχουν ταυτισμένη άποψη με αυτήν των μελετητών!!Ο κος Ζαμπούκης χωρίς αιτιολόγηση και τεκμηριωμένη επιστημονική άποψη ζήτησε να επεκταθεί το όριο που όριζαν οι μελετητές και οι εισηγητές μηχανικοί του Δήμου μας, βόρεια της Νέας Χηλής, με μέγιστο κίνδυνο να τιναχτεί στον αέρα όλο το Γ.Π.Σ. (που ορίζει κάθε φορά για τουλάχιστον 20 χρόνια τον τρόπο λειτουργίας της τοπικής μας γενικά και ειδικά οικονομίας).

Και αυτό διότι μετά την ψήφιση του θέματος όπως πρότεινε ο κ. Ζαμπούκης, απαιτούνται τώρα (αφού πρόκειται για μια άλλη πλέον περιοχή) νέες μελέτες γεωλογικές και περιβαλλοντικές ως και συγκριτικός πίνακας που θα αιτιολογεί όλη αυτή την νέα άκαιρη απαράδεκτη και αντιεπιστημονική επέκταση. Πράγμα που σημαίνει πως δεν υπάρχει πιθανότητα να προλάβουμε τα χρονικά όρια.

Και τούτο ενώ ο πληθυσμός του Δήμου Αλεξανδρούπολης μειώθηκε κατά 4% περίπου και ήδη η δική μας δημοτική Αρχή ολοκλήρωσε δύο επεκτάσεις (Μαϊστριανά – Φυτώριο και Ν. Χηλή) με χιλιάδες στρέμματα που έγιναν οικόπεδα, πλέον 800 στρεμμάτων κοντά στο νοσοκομείο.

Σημειωτέον ότι ο κος Ζαμπούκης «καιγόταν» στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο για τον χρόνο και δεν ήθελε αναβολή της συζήτησης ούτε για 15 μέρες, αφού στις 31/12/2022 είναι η καταληκτική προθεσμία κατάθεσης της μελέτης, στην αποκεντρωμένη Περιφέρεια.

Μιλάμε για ένα πολιτικό έγκλημα που διαπράχθηκε. Θα χαθεί η ευκαιρία για το νέο ΓΠΣ. Γιατί όμως;

Μήπως, όπως αναφέρουν οι φήμες, για να ικανοποιηθεί η επιθυμία κάποιων που έχουν ακίνητο βόρεια της Ν. Χηλής και με τη νέα απαράδεκτη επέκταση συμπεριελήφθη και το δικό τους;

Ρωτάμε, γιατί εμείς γνωρίζουμε το θέμα επτά έτη τώρα, όταν δεχόμασταν ήδη τις πιέσεις, γι’ αυτό το θέμα και είχαμε αρνηθεί.

Από την παράταξη
«Πόλη και Πολίτες – Βαγγέλης Λαμπάκης»

Προηγούμενο άρθροΑπ. Δαβής: Ο Δήμαρχος Σουφλίου οφείλει να δώσει εξηγήσεις για τις καθυστερήσεις στη συντήρηση των δρόμων αντιπυρικής προστασίας
Επόμενο άρθροΕυλογήθηκαν οι πρώτοι καρποί των αμπελώνων στην Ι.Μ. Αλεξανδρουπόλεως (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)