Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης Αλεξανδρούπολης “Πόλη και Πολίτες – Βαγγέλης Λαμπάκης”

Στην εκδήλωση της “Παρέμβασης” με θέμα «Α’ βαθμού τοπική αυτοδιοίκηση: Νέα δυναμική παρουσία και διαμόρφωση νέου μοντέλου λειτουργίας για ανάπτυξη στην Ελλάδα», την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου συμμετείχαν πέντε Δήμαρχοι μεταξύ των οποίων και ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Ζαμπούκης. Οι Δήμαρχοι κλήθηκαν να μιλήσουν σχετικά με το τι αναδεικνύει ο καθένας στον τόπο του, για το οποίο μπορεί να αισθάνεται υπερήφανος.

Προς μεγάλη μας ικανοποίηση ως παράταξη ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης προέταξε τις τηλεθερμάνσεις Φερών και Τραϊανούπολης όπως και την απορριπτόμενη θερμική ενέργεια του ΤΑΡ!

Πρόσθεσε βέβαια κι όλα τ’ άλλα που στις θητείες της παράταξής μας με την Αντιδημαρχία Ενέργειας και τον Γιάννη Φαλέκα, κάναμε στον τομέα της ενέργειας όπως:

 1. Δημιουργία Αντιδημαρχίας Ενέργειας και Φυσικών Πόρων.
 2. Συμμετοχή μας στο Σύμφωνο Δημάρχων.
 3. Γεωθερμική τηλεθέρμανση.
 4. Απορριπτόμενη θερμική ενέργεια του ΤΑΡ στις Φέρες.
 5. Πηγές ενέργειας σε κτίρια.
 6. Θερμικός σταθμός και δίκτυο 18 χλμ. στην Τραϊανούπολη.
 7. Δύο γεωτρήσεις επαναεισαγωγής του ρευστού.
 8. Αντλία θερμότητας με θαλασσινό νερό στο προθερμαντήριο “Μπουλμπουτζή”.
 9. Φωτοβολταϊκά σε διάφορα κτίρια.
 10. Ηλεκτρικά αυτοκίνητα.
 11. Δύο ηλεκτρικά ποδήλατα (είναι το μόνο που έκανε ο κ. Ζαμπούκης).

Παρέλειψε όμως να αναφερθεί στον οδοφωτισμό του Δήμου με LED, ενώ στάθηκε στο LNG. Μόνο που όποιος τον παρακολουθούσε είχε την εντύπωση πως επρόκειτο για δικό του έργο, ενώ μέχρι πρότινος ζητούσε να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο το αν είναι ωφέλιμο για το Δήμο μας!

Φυσικά επιδεικνύοντας μεμψιμοιρία για ακόμη μία φορά, παρουσίασε όλα αυτά ως δικά του έργα, αγνοώντας παντελώς τον αγώνα της παράταξης μας και του Γιάννη Φαλέκα.

Στην όλη κατάσταση ταιριάζει πλήρως το γνωστό ρητό του Κ. Καραμανλή «Έξω πάμε καλά» αφού «εκτός» ο κ. Ζαμπούκης παρουσιάζεται ως ο διαφημιστής του Δήμου με όσα η παράταξή μας έχει καταφέρει, ενώ «μέσα» παρουσιάζεται ως αρνητής και πρόθυμος να καταστρέψει όσα αφήσαμε ως παρακαταθήκη.

Θυμίζουμε πως σε ένα από τα τελευταία Δημοτικά Συμβούλια χαρακτήρισε την τηλεθέρμανση Φερών ως ασύμφορη και «αναχρονιστική περιβαλλοντικά» αφού θα δαπανηθούν πολλά χρήματα για μόλις 7.000 κατοίκους των Φερών.

Εσχάτως, «εντός» η κ. Ιντζεπελίδου προσπαθεί μαζί με τον κ. Ζαμπούκη να υποβαθμίσει την δουλειά μας, αδυνατώντας να κατανοήσει το τι πρέπει να γίνει ώστε τα έργα αρμοδιότητάς της να προχωρήσουν επιτέλους. Το σκηνικό αυτό μάλιστα συνεχίζεται επί ενάμισι έτος.

«Έξω» όμως η κατάσταση παρουσιάζεται ιδανική από τον κ. Ζαμπούκη αναφορικά με τα έργα που προαναφέραμε.

Τέλος θέλουμε να πιστεύουμε πως ο κ. Ζαμπούκης διδάχθηκε από τα όσα είπε ο Δήμαρχος Τρικκαίων, που πήρε το λόγο μετά απ’ αυτόν. Εκπληκτικά σοφά και ταυτόχρονα απλά είπε: «Υπήρξαμε στα Τρίκαλα μια σειρά Δημάρχων που δεν μηδένισαν ο ένας την δουλειά του άλλου».

Κύριε Ζαμπούκη ο Δήμαρχος Τρικκαίων γνωρίζει την δουλειά που έγινε και από τον Βαγγέλη Λαμπάκη και από τον Γιάννη Φαλέκα και σας υπέδειξε τι έπρεπε να πείτε εσείς, όμως έχετε χαράξει το δρόμο της καταστροφής και του κιτρινισμού διότι όλα αυτά που είπατε έγιναν από την παράταξη μας με μηδενική συμμετοχή σας!

Υ.Γ. Σύντομα η κ. Ιντζεπελίδου θα λάβει τις απαντήσεις της αναφορικά με το δελτίο τύπου που άλλοι της συνέταξαν και απλά έβαλε το όνομά της. Είναι προφανές ότι δεν έχει δυνατότητα να είναι συνομιλήτρια σε θέματα ενέργειας αφού δεν έχει τις γνώσεις για  το αντικείμενο.

Από την παράταξη
Πόλη & Πολίτες – Βαγγέλης Λαμπάκης
Προηγούμενο άρθροΖαχαρούλα Τσιρτσίδου: “Τα Δικαστήρια θα λειτουργήσουν κανονικά στην Αλεξανδρούπολη”
Επόμενο άρθροΖαχαρούλα Τσιρτσίδου: “Θετικά είδε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης την πρότασή μας, ώστε το Ειρηνοδικείο να συνεδριάζει στο Δημοτικό Θέατρο”