«Πόνεσε» τους Τούρκους η σημαία της Αρμενίας στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε στις: at 11:46
121 0

Η παλικαρίσια πρωτοβουλία του Δήμου Αλεξανδρούπολης να εκφράσει την αλληλεγγύη του στην Αρμενία, αναρτώντας σημαία της στο Δημαρχείο της πόλης, «πόνεσε» ιδιαίτερα την Τουρκία.

Χαρακτηριστικό είναι ένα θρασύ δημοσίευμα στην ιστοσελίδα birlikgazetesi.org, το καταφέρεται εναντίον σε αυτή τη δικαιολογημένη κίνηση από ελληνικής πλευράς.

Παράλληλα οι Τούρκοι ενοχλήθηκαν κα για το γεγονός ότι ο Δήμος Αλεξανδρούπολης στην ανακοίνωσή του κάνει αναφορές στις Γενοκτονίες Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων.

Παρακάτω το κείμενο από την τουρκική ιστοσελίδα

«Ανακοίνωση με θράσος από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης προς την Τουρκία

Με αφορμή την σημαία ο Δήμος Αλεξανδρούπολης δημοσίευσε ανακοίνωση με θράσος προς την Τουρκία. Στο κτίριο του Δημαρχείου Αλεξανδρούπολης δίπλα στην ελληνική σημαία θα κυματίζει και η σημαία της Αρμενίας. Αλλά ο Δήμος Αλεξανδρούπολης δεν αρκέστηκε σε αυτό και στην ανακοίνωση που δημοσίευσε αφήνει δηλητήριο κατά της Τουρκίας και φέρνει πάλι τις συζητήσεις τους ισχυρισμούς για την δήθεν γενοκτονία αναφέροντας πως Έγινε γενοκτονία από το κεμαλικό καθεστώς σε βάρος των Ελλήνων των Αρμενίων και των Ασσυρίων”.

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης στη χθεσινή του συνεδρίαση έβγαλε απόφαση στήριξης και αλληλεγγύης προς τον αρμενικό μετά από την ανακοίνωση μπροστά στο δημαρχείο δίπλα στη σημαία της Ελλάδας αναρτήθηκε και η σημαία της Αρμενίας. Στην ανακοίνωση εν συντομία αναφέρονται τα εξής :

Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλεξανδρούπολης ​​ καταδικάζει, απερίφραστα, τη στρατιωτική επίθεση του Αζερμπαϊτζάν και της Τουρκίας ενώπιον της Δημοκρατίας του Αρτσάχ και της Αρμενίας.

Εκφράζουμε τη λύπη μας και αγωνιούμε για τους Αρμένιους αδερφούς μας, με τους οποίους, μας συνδέουν οι ισχυροί και μακροχρόνιοι ιστορικοί δεσμοί και το μαρτυρικό παρελθόν Γενοκτονίας Ελλήνων, Αρμενίων, Ασσυρίων από το κεμαλικό καθεστώς.

Καλούμε τη Διεθνή Κοινότητα (ομάδα διαμεσολάβησης ΜΙΝΣΚ, ΕΕ, ΟΗΕ) ​​ να αναλάβει πρωτοβουλία για την άμεση κατάπαυση του πυρός και την αποτροπή εγκλημάτων που διαπράττονται εναντίον του αρμενικού λαού και ζητούμε να βρεθεί, άμεσα, ένας κοινός δρόμος συνεννόησης και αμοιβαίου σεβασμού για την ευημερία, την ​​ ανάπτυξη και ειρηνική συνύπαρξη στην ευρύτερη περιοχή, πάντα, με σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των λαών που στηρίζονται στην εφαρμογή των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου. ​​

​Προκειμένου να καταστεί σαφής η αλληλεγγύη προς τον αρμενικό λαό, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει την έπαρση της αρμενικής σημαίας μαζί με την ελληνική και τη σημαία της Ε.Ε. στο Δημαρχείο της πόλης μας, την πρώτη εβδομάδα κάθε μήνα​​ για τους επόμενους πέντε μήνες» .

ΠΗΓΗ www.sportime.gr

Σχετικά άρθρα

Ακόμη μια παραίτηση στη ΝΟ.Δ.Ε. Έβρου

Δημοσιεύτηκε από: - 12 Απριλίου 2017 0
Μετά από τις παραιτήσεις του Σπύρου Μιχαλόπουλου , του Παύλου Σ. Μιχαηλίδη (εδώ) του Απόστολου Τζιτζούδη (εδώ) του Άνθιμου Πεχλιβανίδη (εδώ)…

Αδωνις Γεωργιάδης: “Δεν θα ληφθεί καμμία απόφαση για το χρυσό χωρίς να υπολογίσουμε την τοπική κοινωνία”

Δημοσιεύτηκε από: - 6 Σεπτεμβρίου 2019 0
Σε δηλώσεις του ο Υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για τη λειτουργία της SHELMAN και…

ΧΑΡΟΙΣ Η ΖΩΗΦΟΡΟΣ ΠΗΓΗ, ΜΠΑΛΟΥΚΛΙΩΤΙΣΣΑ ΠΑΝΑΓΙΑ – Η ΕΞΩΚΑΣΤΡΙΝΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ (Γράφει ο Ιωάννης Ελ. Σιδηράς)

Δημοσιεύτηκε από: - 4 Μαΐου 2019 0
ΧΑΡΟΙΣ Η ΖΩΗΦΟΡΟΣ ΠΗΓΗ ΜΠΑΛΟΥΚΛΙΩΤΙΣΣΑ ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΕΞΩΚΑΣΤΡΙΝΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ   Το πλέον γνωστό στην ανά την Οικουμένη  Ορθοδοξία Αγίασμα…