του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Mετά τον εφιάλτη του “πλαστικού” χρήματος που από την αρχή του έτους υποτίθεται ότι έχει γίνει μια πραγματικότητα (ακόμα δεν έχει θεσμοθετηθεί) η κυβέρνηση προωθεί και την υποχρεωτική αλλαγή των παλιών δελτίων ταυτότητας με τις νέες βιομετρικές ταυτότητες που θα περιέχουν τσιπ με αποθηκευμένα τα προσωπικά μας δεδομένα.
Ο νέος τύπος δελτίου ταυτότητας πιθανότατα θα περιλαμβάνει, εκτός από δακτυλικό αποτύπωμα και πρόσθετα βιομετρικά στοιχεία, όπως το «αποτύπωμα» της ίριδας του κατόχου καθώς και η τοποθέτηση μικροτσίπ, όπως αναφέρεται σε σχετικό άρθρο του περιοδικού PRONEWS Απριλίου.
Όσο για κόστος αντικατάστασης των παλαιών ταυτοτήτων με νέες, εκτιμάται ότι πρόκειται να ξεπεράσει τα 80 εκατ. ευρώ.
Η αλήθεια όμως έχει ως εξής: Με τον νόμο 1599/1985 (βλ. εδώ) καθιερώθηκε η έκδοση των νέων (τότε) αστυνομικών ταυτοτήτων, των απλών, αυτών ακριβώς που κατέχουμε σήμερα. Όχι των ηλεκτρονικών με chip με ή χωρίς βιομετρικά στοιχεία (=Κάρτα Πολίτη). Περί αυτών δεν εκδόθηκε ακόμη εκτελεστική υπουργική απόφαση, αφού οι “ειδικοί” δεν φαίνεται να έχουν καταλήξει στα τελικά χαρακτηριστικά της.
Με το άρθρο 25, παρ. 4 του εν λόγω νόμου (1599/1986), είχε παρασχεθεί στις Αστυνομικές Αρχές η οργανική δικαιοδοσία να εκδίδουν αυτές (αντί του Υπουργείου Εσωτερικών) τις ταυτότητες μέχρι την 31.12.1987. Ο νόμος ορίζει ότι η προθεσμία αυτή μπορεί να παρατείνεται με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών.
Έκτοτε αυτό γίνεται συνεχώς κάθε δύο χρόνια και αυτό έγινε και τώρα. Με την υπ’ αριθ. Φ. 131360/οικ .10047/15-4-2014 (1154 Β’) απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών είχε παραταθεί για τελευταία φορά η προθεσμία αυτή μέχρι την 30.6.2016.
Ενόψει δε της λήξεως και της προθεσμίας αυτής, ο Υπουργός Εσωτερικών Π. Κουρουμπλής, με την πρόσφατη αυτή απόφασή του, υπ’ αριθ. ΤΑΔΚ 247/4.3.2015 (βλ. εδώ) που δημοσιεύθηκε και στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, παρέτεινε την προθεσμία για άλλα δύο έτη, δηλαδή μέχρι την 30.6.2018.
Δηλαδή η παράταση έλαβε χώρα διότι απλώς λαμβάνει χώρα κάθε δύο χρόνια έτσι και αλλιώς. Όπως γίνεται μάλιστα κατανοητό η χρήση της Κάρτας του Πολίτη ήταν στα “σκαριά” απο το μακρινό 1985!
Απλά σε μια “φουλ” ορθόδξη χώρα όπως η Ελλάδα αυτό ήταν πολύ δύσκολο να συμβεί.
Έπρεπε να ακολουθήσουν δεκαετίες πολιτιστικής και κοινωνικής αποσάθρωσης όπως και χιλιάδες ώρες αποβλακωτικών τηλεοπτικών εκπομπών και φυσικά έντονη προώθηση της αθεϊας ώστε να φτάσει ο ελληνικό λαός στο σημείο να αποδεχθεί την ηλεκτρονική “φυλακή” του σαν να μην τρέχει τίποτα.
Και φυσικά αμέσως μετά την επιβολή της νέας ταυτότητας θα ακολουθήσει η επιβολή του ενσώματου “χαράγματος” για να είναι όλοι με “στάμπα” σαν τα κοτόπουλα οι σκλα΄βοι του νέου Παγκόσμιου Κράτους που με μεθοδικότητα ετοιμάζει η Νέα Τάξη Πραγμάτων.
Στα νέας γενιάς δημόσια έγγραφα προωθείται η τοποθέτηση μικροτσίπ με βιομετρικά στοιχεία του κατόχου, ενώ γίνεται προσπάθεια να προϋπολογιστεί το κόστος αντικατάστασης των παλαιών ταυτοτήτων με νέες.
Εκτιμάται ότι πρόκειται να ξεπεράσει τα 80 εκατ. ευρώ. και οι Έλληνε πολίτες θα πρέπει να πληρώσουν και ένα ποσό περί τα 10 ευρώ για να την αγοράσουν φυσικά ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ.
Το θέμα εκσυγχρονισμού των δελτίων ταυτότητας φέρεται να έθεσε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τα αρμόδια μέλη της κυβέρνησης ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα.
Δηλαδή ξένες δυνάμεις επέβαλαν με το έτσι θέλω το “σφράγισμά” μας.
Το απλό ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής: Για ποια ασφάλεια μιλάνε από τη στιγμή που που ήδη όλα τα διαβατήρια έχουν αντικατασταθεί με βιομετρικά; Αν κάποιος θέλει να ταξιδέψει στο εξωτερικό χρησιμοποεί το βιομετρικό του διαβατήριο και μπορεί να πάει όπου θέλει.
Τι την “κόπτει” την Αμερική για το αν οι ταυτότητές μας θα είναι ψηφιακές; Και εν πάσει περιτπώσει γιατί ενδιαφέρονται οι ξένοι για ένα έγγραφο εσωτερικής χρήσης;
Εκτός εάν ο ελληνικός χώρος μαζί με τον ευρωπαϊκό και τον αμερικανικό γίνουν “ένα” στο άμεσο μέλλον με την δημιουργία ενός πολυεθνικού “imperium”.Άλλωστε η TTIP (Transatlantic Trade and Investment Partnership) σε αυτό αποσκοπεί.
Οπότε όλοι πρέπει να έχουν λάβει το ίδιο “ISO” για να είναι συμβατοί με την νέα κατάσταση.
Το ζήτημα είναι ότι σύντομα θα ξεκινήσει μια συζήτηση που θα λέει ότι, “ουτε οι βιομετρικές ταυτότητες θα είναι ασφαλείς καθώς θα μπορούν να κλαπούν” και τότε θα μας προτείνουν την έσχατη λύση, που θα μας εκμηδενίσει διαπαντός σαν ανρθώπινες οντότητες    Να ενσωματώσουν το τσιπ στα σώματά μας όπως έχουν ήδη φροντίσει να κάνουν στα κατοικίδια, μετατρέποντας και εμάς σε “κατοικίδια”.
Εμείς εδώ στο pronews.gr χρόνια γράφαμε και για τον ρόλο της υποτιθέμενης αλλά ελεγχόμενης από σκοτεινά κέντρα τρομοκρατίας, και δυστυχώς προειδοποιούσαμε για την εκπληρούμενη προφητεία της Αποκάλυψης  αλλά και του Εθνομάρτυρος Πατροκοσμά.
 “Ἀποκ. Ἰωάννου κεφ. Ιγ’ 16 “ἵνα δώσουσιν αὐτοῖς χάραγμα ἐπί τῆς χειρός αὐτῶν τῆς δεξιᾶς ἢ ἐπί τῶν μετώπων αὐτῶν, καί ἵνα μή τις δύναται ἀγοράσαι ἢ πωλῆσαι εἰ μή ὁ ἔχων τό χάραγμα, τό ὂνομα τοῦ θηρίου ἢ τόν ἀριθμόν τοῦ θηρίου˙ ἀριθμός γάρ ἀνθρώπου ἐστί καί ὁ ἀριθμός αὐτοῦ χξς“ = 666.”  
Και όπως έλεγε ο Πατροκοσμάς:  «Θα ‘ρθεί καιρός, που θα σάς πουν να βουλωθείτε με τη βούλα τού Σατανά. Να μη βουλωθείτε.   
Αν βουλωθείτε, και στου βοδιού το κέρατο να κρυφθείτε, θα σάς βρουν»  φυσικά εννοώντας ότι οι κινήσεις μας θα καταγράφονται ανηλεώς σε πραγματικό χρόνο χάρις στο “χάραγμα”.
Θα πει κάποιος “μα είναι ορατή μια Παγκόσμια Αυτοκρατόρία;”.
Ναι είναι, αρκεί να δει κανείς το “πρόπλασμα” που είναι η ΕΕ για την οποία το σύνολο του πολιτικού μας κόσμου επιθυμεί την πολιτική της ενοποίηση εις βάρος της εθνικής ανεξαρτησίας!
Η κυβέρνηση Ομπάμα θα επιτρέψει την ανταλλαγή προσωπικών δεδομένων από την NSA σε άλλες μυστικές υπηρεσίες αφήνοντας όλους τους πολίτες του κόσμου χωρίς καμία «ιδιωτικότητα» σύμφωνα με τους New York Times.
Η αλλαγή θα διευκολύνει την πρόσβαση σε περιεχόμενα τηλεφωνικών επικοινωνιών και ηλεκτρονικής αλληλογραφίας σε όλο τον πλανήτη.
Οι υπάλληλοι των μυστικών υπηρεσιών που θα εφαρμόσουν τον νόμο που προωθείται θα έχουν πρόσβαση σε τεράστιες ποσότητες προσωπικών δεδομένων χωρίς δικαστική άδεια και θα μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν για διώξεις εναντίον οποιουδήποτε.
Το FBI δεν θα χρειάζεται κανένα ιδιαίτερο λόγο για να αποκτήσει το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο οποιουδήποτε. Θα το κάνει απευθείας η αστυνομία κάθε χώρας προκειμένου να θέσει υπό κράτηση οποιονδήποτε και όχι απαραίτητα για αδικήματα τρομοκρατίας, αλλά και κοινά αδικήματα.
Δηλαδή θα είναι “υπό διωγμό” άπαντες οι κάτοικοι του πλανήτη ωσάν να ανήκουν σε ένα Παγκόσμιο Κράτος.
Τα όρια του νέου “imperioum” είναι σίγουρο ότι δεν θα μείνουν μόνο στην Γηραιά Ήπειρο, καθώς με την ΤΤΙΡ μετά το 2017 ετοιμάζεται και η εισχώρηση του βορειομαερικανικού χώρου.   Στα παρασκήνια της παγκόσμιας εξουσίας εξυφαίνεται εν απόλυτη μυστικότητα και έλλειψη διαφάνειας η περιβόητη Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων, ή αλλιώς TTIP (Transatlantic Trade and Investment Partnership), η οποία επί της ουσίας θα ενώσει τις ΗΠΑ με την ΕΕ ως ενιαίο οικονομικό χώρο δημιουργώντας την μεγαλύτερη παγκόσμια αγορά του πλανήτη, όπου θα επιτρέπεται η ελεύθερη διακίνηση αγαθών και υπηρεσιών.      
Πρόκειται για μια συμφωνία, οι όροι της οποίας συζητούνται ανάμεσα στις ΗΠΑ και την ΕΕ σε πλήρη μυστικότητα εδώ και δύο χρόνια ενώ η Wikileaks προσφέρει αμοιβή 100.000 ευρώ σε όποιον αποκαλύψει το κείμενο της συμφωνίας.
Βέβαια τα χρήματα φαίνονται λίγα για κάποιον που θα θέσει την ύπαρξή του σε κίνδυνο φανερώνοντας κάτι τέτοιο πριν την ώρα που οι επικυρίαρχοι του πλανήτη επιθυμούν να γίνει.
Σημειώνεται ότι ήδη έχει υπογραφεί η ΤΡΡ, συμφωνία η οποία αφορά χώρες από τη μεριά του Ειρηνικού και την εμπορική τους σχέση με τις ΗΠΑ.
Έτσι φαίνεται πως οι ΗΠΑ θέλουν να δέσουν οικονομικά τις χώρες που βρίσκονται απέναντι από την Ανατολική και την Δυτική Ακτή τους πριν Ρωσία-Κίνα ισχυροποιηθούν τόσο ώστε να καταστούν πιο “ελκυστικοί” εταίροι.
Η TTIP αφορά 850 εκατ. κατοίκους, στους οποίους αντιστοιχεί το 45% του παγκόσμιου ΑΕΠ και είναι το σύνολο των κατοίκων σε ΗΠΑ και ΕΕ, ενώ εάν υπολογίσουμε ότι οι ετήσιες εμπορικές συναλλαγές μεταξύ των δύο περιοχών ανέρχονται σε 500 δισ. ευρώ γίεται κατανοητό ότι πρόκειται για “big business”.
Eν ολίγοις η TTIP προβλέπει την εξομοίωση πολιτικών της ΕΕ με αυτές των ΗΠΑ δηλαδή θα είναι άρρηκτα δεμένες η μία με την άλλη, και προφανώς η Ουάσιγκτον θα είναι το “αφεντικό” ίσως και αυτό να εξηγεί το γιατί η Γερμανία δέχθηκε απανωτά οικονομικά χτυπήματα προερχόμενα από το αμερικανικό έδαφοος όπως συνέβη στην περίπτωση της VW.    Ένας βασικός τομέας, στον οποίο, η ΤΤΙΡ θα έχει ισχύ είναι αυτός των δημοσίων υπηρεσιών.
Oι ιδιωτικές επιχειρήσεις θα μπορούν να αναλάβουν οποιονδήποτε τομέα δημοσίων υπηρεσιών επιθυμούν, όπως η υγεία, η παιδεία, το νερό κ.λπ. χωρίς κανέναν ουσιαστικό περιορισμό στηριζόμενο στην αρχή ότι προσφέρει υπηρεσίες φθηνότερες από το κράτος,και θα έχει το δικαίωμα να αναλάβει την υπηρεσία μόνο και μόνο γι’αυτό το λόγο.      Η συμφωνία θα επιχειρήσει να συμβάλλει στην εξάλειψη “περιττών γραφειοκρατικών εμποδίων”, τα οποία είναι ένας εύσχημος τρόπος για να αποκρυβεί ο πραγματικός στόχος της TTIP που είναι η απορρύθμιση των κανονιστικών ρυθμίσεων που αποτελούν “εμπόδιο” στην κερδοφορία των πολυεθνικών επιχειρήσεων, δηλαδή σε απλά ελληνικά πρόκειται για τις κοινωνικές κατακτήσεις των τελευταίων δεκαετιών όπως τα εργασιακά δικαιώματα,τις περιβαλλοντικές ρυθμίσεις,τους κανόνες ασφάλειας για τα τρόφιμα (ιδιαίτερα σημαντικό αφού οι ΗΠΑ θέλουν να γεμίσουν τον πλανήτη με μεταλλαγμένα), προστασία των προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο (αυτό στην ουσία είναι η κατάργηση της ατομικής ελευθερίας)   
Φυσικά μια “ομογενοποίηση” των δημόσιων υπηρεσιών σε έναν τόσο ευρύ γεωγραφικό χώρο καθιστά απόλυτα λογική και αναγκαία την επιβολή της νέας βιομετρικής ταυτότητας. Το “imperioum” θα είναι τεράστιο και για να επιβιώσει θα πρέπει να ελέγχει απόλυτα τους “υπηκόους” του (γιατί έτσι μας βλέπουν).   
Δυστυχώς το “imperium” καταλήγει πάντοτε στην δημιουργία ενός Παγκόσμιου Ηγεμόνα, δεν μπορεί να συνεχίσει την ύπαρξή του αλλιώς, και αυτός πάντοτε καταλήγει να είναι αυταρχικός.    
Βιομετρικές ταυτότητες, “πλαστικό χρήμα” όλα δείχνουν ότι ζούμε καιρούς αποκαλυπτκούς, καιρούς στους οποίους το “Θηρίο” παραμονεύει, “βρυχάται” και όμως οι περισσότεροι των ανρθώπων δεν το ακούνε.   Πολλοί πιστεύουν ότι είναι ζήτημα χρόνου να διαβάζονται και οι σκέψεις καθώς είναι κάτιποπυ εργαστηριακά ήδη έχει επιτευχθεί. 
Η πιο στυγνή παγκόσμια χούντα έρχεται και φυσικά για το καλό μας.   
Τα πράγματα είναι πάρα πολύ άσχημα και καθόλου πλέον γραφικά, γιατί γίνονται, τόσο απλά, και τόσο αβίαστα. 
To video που ακολουθεί είναι μια εξαίρετη ταινία μικρού μήκους με πολύ γνωστούς ηθοποιούς που θίγει ακριβώς αυτό το ζήτημα και επειδή οι εικόνες ειναι πάντοτε χιλιάδες λέξεις η σοβαρότητα της κατάστασης γίνεται καθαρή και κατανοητή ακόμα και από τους πιο δύσπιστους (συνήθως από την προκατάληψη ότι οι Αρχές θέλουν το καλό τους και είναι αδύνατο να προετοιμάζουν την έλευση κάποιου δαιμονικού παγκόσμιου ηγεμόνα, η Ιστορία όμως έχει δείξει άλλα πράγματα και διάσημοι “χασάπηδες” όπως ο Α.Χίτλερ, ο Ι.Στάλιν, ο Μ.Τσε Τουνγκ επικράτησαν επειδή ο κόσμος ήθελε να είναι πολύ αδαής ώστε να τους πιστέψει).
Ακολουθεί η ταινία μικρού μήκους για την Κάρτα του Πολίτη, δέιτε την με προσοχή.
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ – Σκηνοθεσία : Αντώνης Σωτηρόπουλος.
Σενάριο : Βασίλης Σιγάλας, Αντώνης Σωτηρόπουλος.
Πρωταγωνιστές : Γιώργος Χρανιώτης, Σπύρος Μπιμπίλας.
H ζωή στην Ελλάδα με την κάρτα του πολίτη σε ταινία.Με γνωστούς ηθοποιούς έγινε μια ταινία μικρού μήκους που δείχνει πως θα είναι η ζωή αν αποδεχτούμε την κάρτα του πολίτη.Σε αυτή φαίνεται ο έλεγχος και η παρακολούθηση των πολιτών καθώς στερείται η ελευθερία του.Στην ταινία εμφανίζεται και ο αριθμός 666 τον οποίο θα έχουν οι πολίτες και η επιρροή στην εμφάνιση δαιμόνων μετά την αποδοχή της κάρτας του αντίχριστου αυτού συστήματος.
Παίζουν ο Γιώργος Χρανιώτης ο Σπύρος Μπιμπίλας κ.α.Κοινοποιήστε την ταινία αυτή να προβληματιστούν όλοι περί του ηλεκτρονικού φακελώματος και της ηλεκτρονικής δικτατορίας που έρχεται.Δείτε πάραπλήσιο βίντεο με την Σάντρα Μπούλοκ πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο.
Προηγούμενο άρθροΑναβάλλονται οι εκλογές στα επιμελητήρια!
Επόμενο άρθροΚώστας Χατζηδημητρίου: «Για πρώτη φορά στην Αλεξανδρούπολη η Εθνική Ελλάδας Χάντμπολ»