Π.Α.ΜΕ. Έβρου: Συμπαράσταση στο “Σωματείο Τουριστικών Επαγγελμάτων Έβρου”

Δημοσιεύτηκε στις: at 11:38
543 0

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΈΒΡΟΥ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ

                                 ΤΡΙΤΗ 18/07 19:00  ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΑΘΗΝΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ   ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 20/07

  ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ  ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΣΤΗ ΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΓΝΑΤΙΑ ΣΤΙΣ 20:00  


ΜΑΣ ΛΕΝΕ…

Μεγαλοξενοδόχοι – Τουριστικοί Πράκτορες – Κυβέρνηση

ΡΕΚΟΡ ΑΦΙΞΕΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ”          “30 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ”

ΠΛΗΡΟΤΗΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 90%”

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΛΑΔΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ-ΒΑΡΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ”   –  ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΘΑΥΜΑ

ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ…..

  • ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
  • ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ
  • ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΗΛΙΚΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ
  • ΑΠΛΗΡΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
  • ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΕΜΕΙΣ        —      ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

ΜΙΣΘΟΙ ΠΕΙΝΑΣ     ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΩΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ   ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ- ΛΑΣΤΙΧΟ   ΕΞΑΝΤΛΗΣΗ   ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ     ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ    ΧΑΡΑΤΣΙΑ      ΑΓΧΟΣ    ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ

Απέναντί μας δεν έχουμε μόνο τους επιχειρηματικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στον κλάδο, αλλά και τους εκπροσώπους του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού που τόσα χρόνια, από τη δεκαετία ακόμα του ’90, με «ευαγγέλιο» τη Συνθήκη του Μάαστριχτ και τη «Λευκή Βίβλο» για την Απασχόληση, στήριξαν τις στρατηγικές επιλογές της Ε.Ε. και των κομμάτων που κυβερνούν, ώστε να κερδίζουν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι κι εμείς να δουλεύουμε ήλιο με ήλιο, σε επικίνδυνες συνθήκες, με μειωμένες αποδοχές κατά 20%, για μια μέρα, μια βδόμάδα, χωρίς δικαιώματα, νοικιασμένοι, απλήρωτοι, δούλοι του 21ου αιώνα.

                                                       Ανάπτυξη υπάρχει!

Όσο οι υποδομές της χώρας μας και ο πλούτος που παράγεται βρίσκεται στα χέρια τους και διασφαλίζεται αυτό με  την πολιτική της Ε.Ε. και των κυβερνήσεων που την υπηρετούν, ανάπτυξη δεν υπάρχει για μας, αλλά για τους μεγαλοξενοδόχους, τους τουριστικούς πράκτορες, τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

                                                   Οφείλεται, όμως, σε μας!

                                                   Φτάνει πια η κοροϊδία !!!

Συναδέλφισα, Συναδέλφε,

Εσύ ο μάγειρας που πάνω από 8 ώρες την ημέρα είσαι στα καζάνια με θερμοκρασίες που χτυπάνε κόκκινο, και παράγεις εκατοντάδες μερίδες φαγητού ενώ στο δικό σου τραπέζι χρόνο με το χρόνο το φαΐ λιγοστεύει.

Εσύ η καμαριέρα που καθαρίζεις πάνω από 20 δωμάτια τελειώνοντας τη βάρδια και δεν μπορείς ούτε βήμα να κάνεις στο σπίτι σου από την εξάντληση.

Εσύ ο σερβιτόρος που καλείσαι να σερβίρεις εκατοντάδες πελάτες με χαμόγελο, ενώ ο ιδρώτας στάζει, και στο τέλος της μέρας από την ορθοστασία οι πόνοι στα πόδια, στα χέρια και στη μέση είναι αφόρητοι.

Εσύ ο διανομέας  που δουλεύεις ανασφάλιστος ή μισοασφαλισμένος, με κρύο, βροχή, ζέστη, με κίνδυνο της ζωής σου και οικονομική επιβάρυνση του οχήματος και του εξοπλισμού, με εντατικοποίηση, ακούγοντας το «πήγαινε γρήγορα την παραγγελία, περιμένουν και άλλες!», προσπαθώντας να συμπληρώσεις το πενιχρό σου εισόδημα.

Σκέψου πως δεν είναι αυτές συνθήκες εργασίας .Δεν είναι αυτή ζωή που ζούμε. Δες γύρω σου τον πλούτο που φτιάχτηκε με την δική σου δουλειά.

Αναρωτήθηκες γιατί ενώ δουλεύεις στον κλάδο της ανάπτυξης ,στην βαριά βιομηχανία της χώρας εσύ δεν μπορείς ούτε Σαββατοκύριακο να πας διακοπές.;; Δεν μπορείς να βγάλεις τις υποχρεώσεις σου;; Σακατεύεσαι χρόνο με το χρόνο και ζεις μόνο για να δουλεύεις.

 Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση . Και είναι μόνο δική μας υπόθεση να την αλλάξουμε.

Το Σωματείο Τουριστικών Επαγγελμάτων Έβρου σε καλεί να παλέψουμε μαζί το Διεκδικητικό πλαίσιο:

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.   Ίση αμοιβή, για ίση εργασία. Καμιά διάκριση παλιών νέων.

7ωρο, 5θήμερο, 35ωρο, με μισθούς που να ανταποκρίνονται στο σημερινό επίπεδο διαβίωσης με βάση τις δυνατότητες από την ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Υποχρεωτικές Συλλογικές Συβάσεις   για κάθε ξενοδοχείο, για κάθε επισιτιστική επιχείρηση με αυξήσεις που να καλύπτουν τις απώλειες που είχαμε.  Η πρακτική των σπουδαστών των σχολών του κλάδου να αμείβεται σύμφωνα με τη ΣΣΕ και να είναι εργασία 6ωρη, 5θήμερη, 30ωρη.

Να καταργηθούν όλες οι ελαστικές μορφές δουλειάς,  τα δουλεμπορικά, η ενοικιαζόμενη εργασία.

Επαναφορά των Βαρέων και Ανθυγιεινών  επαγγελμάτων που έχουν αποχαρακτηριστεί.

Επαναφορά του εφάπαξ στην 20ετία και του τρόπου υπολογισμού όπως ήταν πριν το 2010. Επέκτασή του σε όλο τον κλάδο του Τουρισμού- Επισιτισμού.

Επίδομα ανεργίας  για τους εποχικούς και τους ανέργους 600 ευρώ το μήνα μέχρι να επαναπροσληφθούν ή να βρουν δουλειά. Ο χρόνος ανεργίας να προσμετράται ως κανονικός χρόνος για τη συνταξιοδότηση.

                Η απόφαση είναι δική μας να βάλουμε τέρμα σε όλα αυτά που ζούμε.

               Να κάνουμε το βήμα τώρα, σήμερα να πούμε δεν πάει άλλο ως εδώ!

Οργανώσου στο ταξικό σωματείο σου που υπερασπίζεται τα συμφέροντα της τάξης σου σε αντίθεση και ρήξη με τους εργοδοτικούς και κυβερνητικούς συνδικαλιστές.

Όλοι στην ανοιχτή συνεδρίαση του Δ.Σ.              Όλοι στην απεργία

 

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ  –  ΙΟΥΛΗΣ 2017
Τηλ. επ. 6979816987

Σχετικά άρθρα

Ένταση στον Έβρο: Επιχείρησαν να ρίξουν τον φράχτη με φλεγόμενο δέντρο

Δημοσιεύτηκε από: - 20 Μαρτίου 2020 0
Νέα επεισόδια σημειώθηκαν πριν λίγη ώρα στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, στο δάσος των Καστανιών, όταν ομάδα ατόμων έβαλαν φωτιά σε δέντρο προκειμένου να πέσει πάνω στον φράχτη…

Ψήφισμα της Κοσμητειας της Νομικής Σχολής του Δ.Π.Θ. αναφορικά με το ζήτημα της 4ης Νομικής στην Πάτρα

Δημοσιεύτηκε από: - 29 Μαρτίου 2018 0
ΨΗΦΙΣΜΑ Μετά τη δήλωση του Υπουργού Παιδείας στην ηγεσία του Δ.Π.Θ. και της τοπικής αυτοδιοίκησης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας –…

39 καινούρια υδροφόρα και διασωστικά οχήματα για το Πυροσβεστικό Σώμα της Περιφέρειας ΑΜΘ

Δημοσιεύτηκε από: - 6 Απριλίου 2017 0
Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, δύο νέες πράξεις που αφορούν στον εξοπλισμό του Πυροσβεστικού…

Αυξάνεται ο αριθμός των επιβεβαιωμένων θετικών κρουσμάτων του κορονοιού που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Αναφοράς της Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε από: - 13 Αυγούστου 2020 0
Αυξάνεται ο αριθμός των επιβεβαιωμένων θετικών κρουσμάτων του κορονοιού που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Αναφοράς της Αλεξανδρούπολης. Εχτές καταγράφηκαν δυο εισαγωγές…