Π. Μιχαηλίδης: Ένα παρόμοιο συντριβάνι με αυτό της πλατείας Ομονοίας, αντί της «μεταλλικής βελανιδιάς» στον κόμβο του παλιού νοσοκομείου

336 0

Με πρωτοβουλία της νέας δημοτικής αρχής στον Δήμο της Αθήνας, κατασκευάζεται ένα σύγχρονο πανέμορφο συντριβάνι με 13 πίδακες νερού, 188 δέσμες νερού και 90 υποβρύχιους προβολείς τύπου led, στην γνωστή σε όλους μας πλατεία Ομονοίας. Ιδιαίτερα οι πρώτες εικόνες με τα νερά να αλλάζουν χρώμα είναι πραγματικά εντυπωσιακές.

Το σύνθημα μάλιστα που επικρατεί, είναι «πάμε να αγαπήσουμε από την αρχή την πλατεία» μια και οι αποτυχημένες αναπλάσεις επί σειρά ετών, είχαν διχάσει τους Αθηναίους πολίτες.

Είναι πλέον καιρός και στην Αλεξανδρούπολη, να πράξουμε κάτι ανάλογο στον πολυσυζητημένο κόμβο του παλιού νοσοκομείου, ο οποίος αποτελεί και την πρώτη εικόνα που αντικρίζει ένας επισκέπτης που φτάνει οδικώς στην πόλης μας.

Με το σκεπτικό πως η θέση του συγκεκριμένου έργου τέχνης έχει κριθεί από την πλειοψηφία των δημοτών εδώ και χρόνια ως ακατάλληλη, επαναφέρω στην νέα δημοτική αρχή, παλιότερη πρότασή μου για την μεταφορά του στον χώρο του Οικοπάρκου Αλτιναλμάζη (πάρκο Παρμενίωνα). Ένα από τα σημεία μάλιστα μέσα στο πάρκο που θα μπορούσε να φιλοξενήσει την “Βελανιδιά”, είναι ο χώρος μπροστά από το υπαίθριο θέατρο.

Το δε Δημοτικό αλλά και το Κοινοτικό Συμβούλιο, θα πρότεινα να ζητήσουν και την γνώμη του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων, έτσι ώστε να πετύχουμε το βέλτιστο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Παύλος Α. Μιχαηλίδης
Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος

Σχετικά άρθρα

Νεο ΔΣ στο Σύλλογο Κυρίων & Δεσποινίδων Ορεστιάδας – Πρόεδρος η Νικόλ Ιωαννίδου

Δημοσιεύτηκε από: - 30 Σεπτεμβρίου 2021 0
Αρχαιρεσίες Συλλόγου Κυρίων & Δεσποινίδων Ν. Ορεστιάδας «ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ» Την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021 στα Πεύκα (Άλσος Αδριανουπόλεως) της πόλης…

Ιωάννης Βαληνάκης: “Κακώς προσήλθαμε σε διερευνητικές δίνοντας συγχωροχάρτι – Συζητάμε Γκρίζες Ζώνες;”

Δημοσιεύτηκε από: - 26 Ιανουαρίου 2021 0
Ο καθηγητής πανεπιστημίου στον τομέα των διεθνών σχέσεων και πρώην βουλευτής και υφυπουργός εξωτερικών Ιωάννης Βαληνάκης ηταν καλεσμένος στην εκπομπή…