Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν: Στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου 2,5 μήνες χαλασμένος ο Αξονικός, χωρίς οφθαλμολογικά μηχανήματα ούτε καν μέτρηση της μυωπίας

Δημοσιεύτηκε στις: at 08:35
611 0

Δελτιο Τυπου Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. – Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων

 

Στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου 2,5 μήνες χαλασμένος ο Αξονικός, χωρίς οφθαλμολογικά μηχανήματα ούτε καν μέτρηση της μυωπίας.

 

ΑΘΗΝΑ 21/6/2018
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 459

 

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ
2,5 μήνες χαλασμένος ο Αξονικός
Χωρίς οφθαλμολογικά μηχανήματα ούτε καν μέτρηση της μυωπίας. 
Δεν γίνονται βιοψίες
Χωρίς βασικές ειδικότητες Ιατρών
Διευκολύνουν με παράνομη μετακίνηση την Προϊσταμένη
του Γραφείου Κίνησης να κάνει τις διακοπές της στη Σαμοθράκη.
Σας κοινοποιούμε την απόφαση μετακίνησης

Επισκεφτήκαμε το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου την Τρίτη 19/6/2018.
Συνεχίζουν να υφίστανται και να οξύνονται τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει από την υποστελέχωση και την κατάσταση του Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού.
Το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου εξυπηρετεί 75.000 κατοίκους του Κεντρικού και Βορείου Έβρου με πλησιέστερο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης που είναι απόσταση 1,5 ώρα από το κέντρο και από τα απομακρυσμένα χωριά πάνω από δύο ώρες, (170 χιλιόμετρα σε κακό οδικό δίκτυο). Σύνορα με την Τουρκία.
Στις 175 οργανικές θέσεις Νοσηλευτικού Προσωπικού υπηρετούν 140. Στο Νοσηλευτικό Προσωπικό οφείλονται 4.000 repo.
2,5 μήνες το Νοσοκομείο είναι χωρίς Αξονικό Τομογράφο. Είναι χαλασμένος. Κάθε δύο χρόνια αλλάζουν λυχνία που στοιχίζει 60.000 ευρώ. Τώρα είναι η τέταρτη από το 2010. Θα μπορούσαν να προμηθευτούν καινούργιο με τόσα που ξοδεύουν για την συντήρησή του.
Στο Νοσοκομείο δεν υπάρχει Κυτταρολόγος, βιοπαθολόγος με αποτέλεσμα όλες οι βιοψίες να δίδονται στον Ιδιωτικό Τομέα (κόστος 70.000 ευρώ ετησίως).
Δεν υπάρχει Μαγνητικός Τομογράφος (κόστος στον Ιδιωτικό Τομέα 30.000 ευρώ ετησίως).
Δεν υπάρχουν οφθαλμολογικά μηχανήματα, ούτε καν μετρητής της μυωπίας παρότι υπάρχει Οφθαλμίατρος. Οι κάτοικοι ταλαιπωρούνται πηγαίνοντας στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.
Το Νοσοκομείο έχει μεγάλες ελλείψεις Ιατρών βασικών ειδικοτήτων. Δεν υπάρχει κανένας Νευρολόγος. Οι Καρδιολόγοι είναι μόνο 3 εκ των οποίων ο ένας φεύγει τέλους του χρόνου. Το Σαββατοκύριακο που πέρασε δεν υπήρχε εφημερεύων Καρδιολόγος στο Νοσοκομείο.
Τρία τουλάχιστον σοβαρά καρδιολογικά περιστατικά όπως μας ενημέρωσαν οι εργαζόμενοι, αναγκάστηκαν να απευθυνθούν σε ιδιώτες γιατρούς. Άγνωστο τι απέγιναν. Νοσηλευόμενος ασθενής καρδιολογικό περιστατικό διεκομίσθει στην Αλεξανδρούπολη λόγω έλλειψης Καρδιολόγου.
Οι Ακτινολόγοι είναι τρεις το Δεκέμβριο λήγει η σύμβαση της μίας γιατρού και θα μείνουν 2.
Ορθοπεδικοί 2 μόνιμοι και 1 επικουρικός.
Η Κυβέρνηση Σύριζα φροντίζει για τις διακοπές των δικών της παιδιών. Μετακίνησαν την Προϊσταμένη του Τμήματος κίνησης ασθενών, αν και είναι παράνομη η μετακίνησή της στο Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης από 10-7-2018 έως 3-8-2018 και από 13-8-2018 έως 31-8-2018. Την διευκόλυναν να κάνει ήσυχα τις διακοπές της!!!!
Ιδού η απόφαση.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Σχετικά άρθρα

Η Πανσαμοθρακική Εστία Αθηνών παραχωρεί το Φιδέλειο Πνευματικό Κέντρο στον Δήμο Σαμοθράκης

Δημοσιεύτηκε από: - 3 Ιανουαρίου 2021 0
ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΦΙΔΕΛΕΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΣΑΜΟΘΡΑΚΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΑΘΗΝΩΝ Στο Δήμο Σαμοθράκης παραχωρεί η Πανσαμοθρακική Εστία…