Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ: Aδιανόητο το κλείσιμο των υπηρεσιών συνοριακής φύλαξης και δίωξης παράνομης μετανάστευσης

Δημοσιεύτηκε στις: at 06:16
512 0

Την ώρα που η Ευρώπη κατακλύζεται από τα μεταναστευτικά και προσφυγικά κύματα, την ώρα που η Ελλάδα πλήττεται πολλαπλώς από τις μεταναστευτικές ροές, η νέα προτεινόμενη αναδιάταξη των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας περιλαμβάνει το κλείσιμο Υπηρεσιών Συνοριακής Φύλαξης και Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης για την εξοικονόμηση ανθρώπινου δυναμικού.

Ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων εξαιτίας της τεράστιας εισροής μεταναστών και προσφύγων στη χώρα μας, ζητούσαμε έως σήμερα, την πρόσληψη νέων συνοριακών φυλάκων καθώς πάνω από το 50% της αρχικής δύναμης ( 4.300 συνορ.) των υπηρεσιών συνοριακής φύλαξης και δίωξης παράνομης μετανάστευσης έχει απομακρυνθεί από τις υπηρεσίες χωρίς καμία πρόβλεψη αντικατάστασης και αναπλήρωσης. Επειδή προσλήψεις έχουν να πραγματοποιηθούν από το 2002, οι ελλείψεις είναι τεράστιες και αυτό αντανακλάται και στην ίδια την κοινωνία.

Αντί λοιπόν η Ηγεσία να προχωρήσει στις αναγκαίες προσλήψεις και στην σύσταση νέων υπηρεσιών για να αντιμετωπίσει με σοβαρότητα το μεταναστευτικό και προσφυγικό κύμα, σήμερα αποφασίζει το κλείσιμο Υπηρεσιών Συνοριακής Φύλαξης και Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης στα σύνορα αλλά και στην ενδοχώρα, για ….εξοικονόμηση προσωπικού.

louketo-sm

Εξοικονόμηση προσωπικού που θα διαθέσει – όπως και διαθέτει – σε υπηρεσίες τροχαίας, μέτρων τάξης, γήπεδα και καθετί που δεν έχει καμία σχέση με το αντικείμενο της συνοριακής φύλαξης και της παράνομης μετανάστευσης.

Η Ομοσπονδία μας δια των Ενώσεων της και των εκπροσώπων της συμμετείχε σε όλες τις παρουσιάσεις από πλευράς Αρχηγείου του σχεδίου αναδιάταξης που παρουσιάστηκε σε κάθε Γενική Αστυνομική Διεύθυνση αρμοδιότητας. Εξέφρασε τις διαφωνίες της χωρίς όμως αυτές να εισακουστούν.

Αποτελεί χρέος για την Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. η ενημέρωση όλης της κοινωνίας για αυτούς τους σχεδιασμούς, για την άρνηση της πολιτείας να συνδράμει στην φύλαξη των συνόρων, στην αντιμετώπιση και την διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και θα επιδιώξει συναντήσεις με τους αρμόδιους φορείς αλλά και τα πολιτικά κόμματα εξαντλώντας – αρχικώς – κάθε μορφή διαλόγου και ενημέρωσης.

Σχετικά άρθρα

Εξω από τη Βουλή οι παραπληγικοί

Δημοσιεύτηκε από: - 21 Οκτωβρίου 2015 0
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν έξω από τη Βουλή παραπληγικοί, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις διαρκείς περικοπές στα επιδόματα, τις συντάξεις και…

Προχωράει σε διαγωνισμούς ο πλωτός σταθμός υγροποιημένου αερίου στην Αλεξανδρούπολη

Δημοσιεύτηκε από: - 14 Φεβρουαρίου 2021 0
Στη λήψη της τελικής επενδυτικής απόφασης για την εκκίνηση του project του Πλωτού Τερματικού Σταθμού Υγροποιημένου Αερίου (FSRU) της Αλεξανδρούπολης…

Αναστάσιος Δημοσχάκης: “Με τις πλάτες των πολιτών η παραχώρηση, τμημάτων του Λιμένα Αλεξ/πολης! Ακόμα περιμένουν τις αποζημιώσεις τους!”

Δημοσιεύτηκε από: - 16 Νοεμβρίου 2018 0
Ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, κατέθεσε στο προεδρείο της Βουλής Κοινοβουλευτική Αναφορά, σχετικά με την…