Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ: Aδιανόητο το κλείσιμο των υπηρεσιών συνοριακής φύλαξης και δίωξης παράνομης μετανάστευσης

Δημοσιεύτηκε στις: at 06:16
453 0

Την ώρα που η Ευρώπη κατακλύζεται από τα μεταναστευτικά και προσφυγικά κύματα, την ώρα που η Ελλάδα πλήττεται πολλαπλώς από τις μεταναστευτικές ροές, η νέα προτεινόμενη αναδιάταξη των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας περιλαμβάνει το κλείσιμο Υπηρεσιών Συνοριακής Φύλαξης και Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης για την εξοικονόμηση ανθρώπινου δυναμικού.

Ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων εξαιτίας της τεράστιας εισροής μεταναστών και προσφύγων στη χώρα μας, ζητούσαμε έως σήμερα, την πρόσληψη νέων συνοριακών φυλάκων καθώς πάνω από το 50% της αρχικής δύναμης ( 4.300 συνορ.) των υπηρεσιών συνοριακής φύλαξης και δίωξης παράνομης μετανάστευσης έχει απομακρυνθεί από τις υπηρεσίες χωρίς καμία πρόβλεψη αντικατάστασης και αναπλήρωσης. Επειδή προσλήψεις έχουν να πραγματοποιηθούν από το 2002, οι ελλείψεις είναι τεράστιες και αυτό αντανακλάται και στην ίδια την κοινωνία.

Αντί λοιπόν η Ηγεσία να προχωρήσει στις αναγκαίες προσλήψεις και στην σύσταση νέων υπηρεσιών για να αντιμετωπίσει με σοβαρότητα το μεταναστευτικό και προσφυγικό κύμα, σήμερα αποφασίζει το κλείσιμο Υπηρεσιών Συνοριακής Φύλαξης και Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης στα σύνορα αλλά και στην ενδοχώρα, για ….εξοικονόμηση προσωπικού.

louketo-sm

Εξοικονόμηση προσωπικού που θα διαθέσει – όπως και διαθέτει – σε υπηρεσίες τροχαίας, μέτρων τάξης, γήπεδα και καθετί που δεν έχει καμία σχέση με το αντικείμενο της συνοριακής φύλαξης και της παράνομης μετανάστευσης.

Η Ομοσπονδία μας δια των Ενώσεων της και των εκπροσώπων της συμμετείχε σε όλες τις παρουσιάσεις από πλευράς Αρχηγείου του σχεδίου αναδιάταξης που παρουσιάστηκε σε κάθε Γενική Αστυνομική Διεύθυνση αρμοδιότητας. Εξέφρασε τις διαφωνίες της χωρίς όμως αυτές να εισακουστούν.

Αποτελεί χρέος για την Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. η ενημέρωση όλης της κοινωνίας για αυτούς τους σχεδιασμούς, για την άρνηση της πολιτείας να συνδράμει στην φύλαξη των συνόρων, στην αντιμετώπιση και την διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και θα επιδιώξει συναντήσεις με τους αρμόδιους φορείς αλλά και τα πολιτικά κόμματα εξαντλώντας – αρχικώς – κάθε μορφή διαλόγου και ενημέρωσης.

Σχετικά άρθρα

Για απαξίωση της Κοινότητας Φερών κατηγορεί τη Δημοτική Αρχή η παράταξη «ΠΟΛΗ & ΠΟΛΙΤΕΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΑΜΠΑΚΗΣ»

Δημοσιεύτηκε από: - 29 Ιανουαρίου 2020 0
Απαξίωση της Κοινότητας Φερών . Την προηγούμενη Πέμπτη με αφορμή την επικείμενη διοργάνωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων στην Δημοτική Ενότητα Φερών…

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΙΟΥ Α΄ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ~ ΤΙ ΕΣΤΙΝ ΕΡΓΟΝ ΑΡΧΟΝΤΟΣ; (Γράφει ο Ιωάννης Ελ. Σιδηράς)

Δημοσιεύτηκε από: - 6 Φεβρουαρίου 2019 0
ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΙΟΥ Α΄ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΤΙ ΕΣΤΙΝ ΕΡΓΟΝ ΑΡΧΟΝΤΟΣ;    Ωχριά ο γραπτός ανθρώπινος λόγος και αισθάνεται συστολή ο…

Οι νότιοι άνεμοι δημιούργησαν προβλήματα στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε από: - 23 Νοεμβρίου 2015 0
Μεγάλα προβλήματα προκάλεσαν οι νότιοι άνεμοι που έπνεαν στο Σαββατοκύριακο στην Αλεξανδρούπολη Εκτός από τις συχνές διακοπές ρεύματος προξένησαν προβλήματα…