Το ζήτημα της επιστροφής του 614 πλωτού περιπολικού σκάφους του Λιμενικού Σώματος, στο λιμάνι της Σαμοθράκης, φέρνει με ερώτησή του στη Βουλή, ο Παύλος Χρηστίδης βουλευτής ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, χαρακτηρίζοντας το ως απόλυτη και άμεση ανάγκη.

Ειδικότερα, το εν λόγω περιπολικό σκάφος απομακρύνθηκε από το νησί και μετακινήθηκε σε άλλη περιοχή, δημιουργώντας έτσι σοβαρά προβλήματα και κενά όχι μόνο στην κάλυψη έκτακτων αναγκών των κατοίκων, όπως για παράδειγμα λόγους υγείας αλλά και στην εποπτεία και ασφάλεια της ευρύτερης θαλάσσιας περιοχής.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης ερωτά τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Χρήστο Στυλιανίδη:

  • Πρόκειται να δοθεί εντολή για την άμεση επιστροφή του 614 πλωτού περιπολικού σκάφους του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ στο Λιμάνι της Σαμοθράκης, λόγω του άκρως σημαντικού και καίριου ρόλου του ως προς την κάλυψη των επειγουσών αναγκών και την αναγκαία πολύπλευρη θωράκιση της συγκεκριμένης περιοχής;
  • Με ποιον τρόπο διενεργούνται όλες οι δέουσες ενέργειες για την περαιτέρω προμήθεια αλλά και τον εκσυγχρονισμό του συνόλου των επιχειρησιακών μέσων του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. – στα οποία συμπεριλαμβάνονται και τα πλωτά μέσα – προκειμένου ο στόλος να μπορεί να ανταπεξέρχεται στις ολοένα και αυξανόμενες υπηρεσιακές ανάγκες που προκύπτουν;

Παύλος Χρηστίδης

Βουλευτής Νοτίου Τομέα Β’ Αθηνών

ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

Προηγούμενο άρθροΠόλη και Πολίτες: “Προχειρότητα από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής Αλεξανδρούπολης για την τουριστική προβολή του Δήμου”
Επόμενο άρθροΑλεξάνδρα Σδούκου: Το 2026 θα γίνουν οι πρώτες γεωτρήσεις υδρογονανθράκων στη χώρα