Ρατσιστική επίθεση Μανσάουερ σε Έλληνα φωτορεπόρτερ: «Μην με αγγίζεις βρομιάρη Έλληνα!»

Δημοσιεύτηκε στις: at 13:02
379 0

Φραστική επίθεση που δεν έχει προηγούμενο δέχτηκε Έλληνας φωτορεπόρτερ από τον πρώην υπουργό Μεταφορών της Γερμανίας, τον Βαυαρό χριστιανοκοινωνιστή Πέτερ Μανσάουερ, μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου χθες, κατά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αντικαγκελάριο της Γερμανίας.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, κατά τη στιγμή της φωτογράφησης των δύο ηγετών, ο φωτογράφος έσπρωξε τον πρώην υπουργό προκαλώντας αδικαιολόγητα την οργή του. «Μην με αγγίζεις βρομιάρη Έλληνα!» φέρεται να του είπε τόσο στα γερμανικά, όσο και στα αγγλικά.

Άμεση ήταν η αντίδραση αξιωματούχων του πρωθυπουργικού γραφείου, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα σε Γερμανούς διπλωμάτες, οι οποίοι βρίσκονταν εκείνη την ώρα μπροστά στο περιστατικό. Ο Γερμανός πρώην υπουργός αργότερα αρνιόταν το περιστατικό, υποστηρίζοντας πως η επαφή με τον Έλληνα φωτογράφο του προκάλεσε… μώλωπες. Πάντως, το περιστατικό επιβεβαίωσε ο επίσημος φωτογράφος του κ. Γκάμπριελ, ενώ μέλη της συνοδείας του αντικαγκελάριου ζήτησαν κατ’ ιδίαν συγγνώμη από τον Έλληνα φωτογράφο.

από την ΑΥΓΗ

Σχετικά άρθρα