Ρεσιτάλ Μουσικής Δωματίου στην Αλεξανδρούπολη!

Δημοσιεύτηκε στις: at 29 Αυγούστου 2015
351 0

Ένα πολύ όμορφο είδος μουσικής από το κουαρτέτο εγχόρδων Easis Quartett από την πόλη Linz της Αυστρίας, θα παρουσιαστεί την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου στις 9 το βράδυ στο κοινό της Αλεξανδρούπολης.

Μάλιστα, πρώτος βιολονίστας του Easis Quartett είναι ο νεαρός Αλεξανδρουπολίτης βιολονίστας Ιορδάνης Ελευθεριάδης (αριστερά στη φωτογραφία) ο οποίος σπουδάζει στο Μουσικό Πανεπιστήμιο Anton Bruckner στο Linz της Αυστρίας. Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον Σύλλογο Μουσικών Εκπαιδευτικών Αν. Μακεδονίας – Θράκης και θα λάβει χώρα στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Μουσικής Εταιρείας Αλεξανδρούπολης που βρίσκεται στην οδό 14ης Μαΐου 121.

Το Δελτίο Τύπου της εκδήλωσης:

«Ο Σύλλογος Μουσικών Εκπαιδευτικών Αν. Μακεδονίας – Θράκης διοργανώνει ρεσιτάλ μουσικής δωματίου με το Κουαρτέτο Εγχόρδων Easis Quartett από την πόλη Linz της Αυστρίας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 9:00 μ.μ. στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Μουσικής Εταιρείας Αλεξανδρούπολης (14ης Μαΐου 121, Αλεξανδρούπολη).

Το σχήμα του κουαρτέτου εγχόρδων (2 βιολιά, βιόλα και βιολοντσέλο) θεωρείται η τελειότερη μορφή μουσικής δωματίου στην ευρωπαϊκή μουσική διότι εκφράζει την τετράφωνη αρμονία με τον πληρέστερο τρόπο. Δυστυχώς δίνεται εξαιρετικά σπάνια η ευκαιρία στο φιλόμουσο κοινό της Θράκης να απολαύσει το συγκεκριμένο σχήμα.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι πρώτος βιολονίστας του Easis Quartett είναι ο νεαρός Έλληνας βιολονίστας Ιορδάνης Ελευθεριάδης, ο οποίος κατάγεται από την Αλεξανδρούπολη και σπουδάζει στο Μουσικό Πανεπιστήμιο Anton Bruckner στο Linz της Αυστρίας.

Το πρόγραμμα του ρεσιτάλ περιλαμβάνει μνημειώδη έργα του κλασικού ρεπερτορίου, όπως το κουαρτέτο εγχόρδων op. 76, nr. 2 του Haydn και το κουαρτέτο εγχόρδων op. 18, nr. 1 του Beethoven».

Επιμέλεια: Κοσμάς Πανταζής

Σχετικά άρθρα

Οι Γειτονιές και Αναμνήσεις της Αλεξανδρούπολης (που αλλάζει..) στο 3ο “Πανελλήνιο Συνέδριο Ψηφιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς”

Δημοσιεύτηκε από: - 1 Σεπτεμβρίου 2019 0
Από τις 25 ως τις 27 Σεπτεμβρίου 2019 οι Γειτονιές και Αναμνήσεις της Αλεξανδρούπολης (που αλλάζει..) μετακομίζουν κάτω από την…

Περιοδεία στις Φέρες από τον υποψήφιο δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Σάββα Δευτεραίο και από τον υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Διονύση Κλάδη

Δημοσιεύτηκε από: - 9 Μαΐου 2019 0
Ο υποψήφιος δήμαρχος Σάββας Δευτεραίος επικεφαλής αντιπροσωπείας της Λαϊκής Συσπείρωσης, συνοδευόμενος και από τον υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Διονύση Κλάδη,…