Ρωγμές στη φύλαξη συνόρων στον Έβρο

Δημοσιεύτηκε στις: at 17:37
911 0

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Καθημερινή” ρωγμές παρατηρούνται στη φύλαξη των χερσαίων συνόρων Ελλάδας-Τουρκίας στον Εβρο, μετά και την αποδυνάμωση της επιχείρησης «Ασπίδα», με την αποχώρηση, αρχές Ιουλίου, των περίπου 300 αστυνομικών που μετείχαν σε αυτήν.

 

Αυτό αποκαλύπτει η διαρκώς εντεινόμενη δράση κυκλωμάτων δουλεμπόρων, οι οποίοι τελευταία επιλέγουν να διακινούν πρόσφυγες και μετανάστες από την Τουρκία προς την Ελλάδα, μέσω των χερσαίων συνόρων στον Εβρο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι 149 αλλοδαποί που εντοπίστηκαν το βράδυ της Δευτέρας σε ερημική περιοχή του Ωραιοκάστρου και σε παράδρομο της Εγνατίας Οδού είχαν ξεκινήσει το δρομολόγιό τους από παραλιακή περιοχή της Τουρκίας απέναντι από την Κω, και πλήρωσαν 2.000 ευρώ έκαστος, επιλέγοντας να μπουν στη χώρα από την ξηρά, αντί να επιβιβαστούν σε βάρκες και να διασχίσουν τα θαλάσσια σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας.

Από την έρευνα της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης προέκυψε ότι οι 149 αλλοδαποί, μεταξύ των οποίων και 39 παιδιά, μπήκαν στην Ελλάδα διασχίζοντας αφύλακτο σημείο του ποταμού Εβρου, στο Ορμένιο Ορεστιάδας.

Σημειώνεται ότι την 1η Ιουλίου έληξε και δεν ανανεώθηκε η απόσπαση (με έξοδα του Ελληνικού Δημοσίου) 248 αστυνομικών που ανήκαν στο δυναμικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας και συμμετείχαν αποκλειστικά στη φύλαξη των συνόρων, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ασπίδα».

http://www.videotex.gr

Σχετικά άρθρα

ΠΡΟΣΟΧΗ! Πεζοδρομειται η παραλιακή λεωφόρος το τριήμερο από Παρασκευή έως την Κυριακή

Δημοσιεύτηκε από: - 14 Μαΐου 2021 0
Με ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής ισχύουν κυκλοφοριακές παρεμβάσεις απαγόρευσης κυκλοφορίας οχημάτων και δικύκλων στην οδό Β. Αλεξάνδρου και…

Επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου προς τον Υπουργό Υγείας για τα προβλήματα του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου

Δημοσιεύτηκε από: - 14 Μαρτίου 2017 0
Επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό, υπέβαλλε ο Ιατρικός Σύλλογος Έβρου σχετικά με τα προβλήματα του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου:…