ΗΤουρκία έχει αποστείλει ενόπλους από το Καραμπάχ και τη Συρία στην Ουκρανία, ώστε να συμμετάσχουν στη «λεγεώνα των ξένων», που έχει συγκροτηθεί στο πλευρό του ουκρανικού στρατού, ισχυρίζεται το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι επικαλούμενο ανώνυμη πηγή της συριακής αντιπολίτευσης (φωτογραφία, επάνω, αρχείου).

Επαναπροώθηση

«Η Τουρκία έστειλε περισσότερους από 2000 ενόπλους από τη Συρία στο Ναγκόρνο Καραμπάχ για να συμμετάσχουν στις εχθροπραξίες κατά της Αρμενίας το 2020 και η πλειονότητα αυτών έμειναν εκεί μετά το τέλος του πολέμου.

»Η Τουρκία επαναπροώθησε μέρος των ενόπλων από τη Συρία και άλλες χώρες από το Καραμπάχ στην Ουκρανία, ώστε να συμμετάσχουν στη σύγκρουση στο πλευρό του ουκρανικού στρατού», υποστήριξε ο συνομιλητής του πρακτορείου, σύμφωνα με τηλεγράφημα, που έχει σταλεί από την Αττάλεια της Τουρκίας, όπου συναντώνται σήμερα οι υπουργοί Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ και της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα, με τη μεσολάβηση του τούρκου ομολόγου τους Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σύμφωνα με την πηγή του ρωσικού πρακτορείου, οι ένοπλοι εντάσσονται στη «λεγεώνα των ξένων», που κλήθηκε να πολεμήσει στο πλευρό του ουκρανικού στρατού από τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Στο Καραμπάχ και τη Συρία

Το πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι γράφει μεταξύ άλλων ότι, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, το 2020 κατευθύνθηκαν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες περί τις 2500 ένοπλοι για να συμμετάσχουν στις μάχες κατά του αρμενικού στρατού, εκ των οποίων έχασαν τη ζωή τους περίπου 300, μέρος τους επέστρεψε στη Συρία, ενώ στο Καραμπάχ παρέμεναν έως πρόσφατα περί τους 1000 ενόπλους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Προηγούμενο άρθροΣε τηλεδιάσκεψη με τον Πρωθυπουργό , ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ
Επόμενο άρθροΗΠΑ – ΝΑΤΟ: «Κλειδί» η Αλεξανδρούπολη για την ανατολική πτέρυγα