Τοποθέτηση Δευτεραίου Σάββα για το ΔΣ Αλεξανδρούπολης.

Η Λαϊκή Συσπείρωση ζήτησε εκτός ημερήσιας διάταξης να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο η ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις Βάσεις, ο ελλιμενισμός πολεμικού πλοίου για μεταφορά πολεμικού υλικού καθώς και οι επιπτώσεις όλων αυτών στο λαό. ΚΑΝΕΝΑΣ δεν τοποθετήθηκε. Δεν μίλησε ούτε ο Δήμαρχος, ούτε κάποιος επικεφαλής παράταξης, ούτε δημοτικός σύμβουλος αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι και η αφωνία είναι συμφωνία υποταγής. Ας σημειωθεί ότι πέρα από τις φωτογραφίσεις με τους νατοϊκούς στο λιμάνι, τις βόλτες με τα ελικόπτερα και όλες τις διευκολύνσεις το ΔΣ ποτέ δεν συζήτησε το θέμα. Αντίθετα κουκουλώνεται και καλλιεργούνται αυταπάτες στο λαό περί ασφάλειας και ανταποδοτικών ωφελειών.

Η συμφωνία ΗΠΑ – Ελλάδας για τις Βάσεις μετατρέπει επ’ αόριστον την περιοχή μας σε ορμητήριο των ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών και στόχο των αντιπάλων τους. Και πριν καλά – καλά στεγνώσει το μελάνι αυτής της υπογραφής ελλιμενίστηκε στην Αλεξανδρούπολη το Αμερικανικό πολεμικό πλοίο Yuma προπομπός της μεγαλύτερης έως σήμερα μετακίνησης πολεμικού υλικού και στρατιωτών, μέσω της περιοχής μας, για να πάρουν μέρος σε ασκήσεις – πρόβες πολέμου με την Ρωσία.

Η συνέχιση του “Στρατηγικού Διαλόγου” και η ανανέωση της “Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας” μεταξύ Ελλάδας – ΗΠΑ, σηματοδοτεί νέους, μεγαλύτερους κινδύνους για τον λαό.

Με τη συγκεκριμένη συμφωνία, η σημερινή Κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας στα βήματα αυτής του ΣΥΡΙΖΑ, αναλαμβάνει για λογαριασμό των ΗΠΑ μεγαλύτερες δεσμεύσεις με την εγκατάσταση νέων βάσεων και υποδομών σε όλη τη χώρα και ιδιαίτερα στην περιοχή μας, στην Αλεξανδρούπολη βάζοντας στο στόχαστρο τις στρατιωτικές, λιμενικές, ενεργειακές και άλλες υποδομές της περιοχής.

Ο λαός της περιοχής μας, γενικότερα ο Ελληνικός λαός, δεν έχει τίποτα να κερδίσει από τη μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας σε πολεμικούς σχεδιασμούς.

Η ανανέωση της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Βάσεις δεν έχει καμία σχέση με την ασφάλεια και την άμυνα της χώρας, ούτε με την ανακοπή της τουρκικής επιθετικότητας, αντίθετα εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους αντιποίνων από χώρες που η πολεμική προετοιμασία των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στην περιοχή μας, στρέφεται εναντίον τους (δηλώσεις Ρώσων και Ιρανών αξιωματούχων).

Οι σχεδιασμοί τους για την περιοχή μας υπηρετούν συμφέροντα μεγάλων ξένων και ντόπιων οικονομικών ομίλων. Σε αυτούς παραδίδονται οι υποδομές, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, οι οδικοί άξονες και το σιδηροδρομικό δίκτυο, ο ενεργειακός πλούτος της περιοχής μας. Τα περιβόητα «ανταποδοτικά οφέλη» που προπαγανδίζουν διάφοροι για να εξασφαλίσουν τη στήριξη ή την ανοχή του λαού σε αυτούς τους σχεδιασμούς είναι «χάντρες και καθρεφτάκια για τους ιθαγενείς». Ο λαός της περιοχής έχει πρόσφατη αρνητική πείρα από τα περιβόητα «ανταποδοτικά» για να περάσει ο TAP. Να θυμίσουμε πως ακόμη και η μεταφορά σιτηρών από το λιμάνι εξαρτάται από τα μέτρα ασφαλείας που έχουν επιβληθεί στο λιμάνι.

Προηγούμενο άρθροΤεράστια αλλαγή στα διόδια: Έτσι θα πληρώνουμε πλέον
Επόμενο άρθροΤα επίσημα αποτελέσματα των εκλογών της ΔΕΕΠ ΝΔ Έβρου