Εγκαταστάθηκε στην παραλία Αλίμου και ξεκίνησε ήδη να “τρώει” πλαστικά ο Σάββας, το πρώτο ανακυκλόψαρο στην Ελλάδα!

Πρόκειται για μια κατασκευή της φαρμακευτικής εταιρίας Medochemie Hellas που έχει ως στόχο να συγκεντρώνει πλαστικό για ανακύκλωση, αλλά και να ευαισθητοποιεί περιβαλλοντικά όλους τους πολίτες και κυρίως τα παιδιά.

Τα εγκαίνια έγιναν μπροστά ακριβώς από το Cine Alimos, όπου συγκεντρώθηκαν πολλά παιδιά, αλλά και οι εθελοντές μας από την All For Blue organization και τη φαρμακευτική εταιρία Medochemie.

Οι πιστοποιημένοι δύτες του οργανισμού και αθλητές της ομάδας One Breath Freediving είχαν προηγουμένως πραγματοποιήσει υποβρύχιο καθαρισμό στην περιοχή μπροστά από τον καρχαρία.

Ο Στέλιος Κρητικός παρουσίασε τη δράση, παρακινούσε με τον ιδιαίτερο τρόπο του τον κόσμο να πάρει μέρος και βοηθούσε τους μικρούς μας φίλους να “ταΐσουν” το Σάββα!

Στόχος της διοργάνωσης ήταν να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος, καθώς και να δοθεί το καλό παράδειγμα ενόψει και της έναρξης της τουριστικής περιόδου.

Η ιδέα του ανακυκλόψαρου αποδεικνύεται πολύ επιτυχημένη, αν κρίνει κανείς από την ενθουσιώδη αντίδραση των μικρών παιδιών, που παραβρέθηκαν στην παραλία και γέμισαν με πλαστικά μπουκάλια την κοιλιά του πεινασμένου καρχαρία!

Η δράση έγινε σε συνεργασία με τη φαρμακευτική εταιρία Medochemie στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και όλοι οι εργαζόμενοι είχαν παρακολουθήσει εκπαιδευτικό σεμινάριο από την επιστημονική ομάδα του οργανισμού για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος.
Προηγούμενο άρθροΝΕΩΤΕΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ: Ο Νίκος Καζαντζάκης «ξηλώνει» από τη θέση του τον Βούλγαρο υγειονόμο του Δεδέαγατς, το 1920
Επόμενο άρθροΝέος καύσωνας εξπρές τριών ημερών – Πότε έρχονται καταιγίδες