Σήμανση και οριοθέτηση διαύλου ωαυσιπλοΐας στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης από την Υπηρεσία Φάρων του Πολεμικού Ναυτικού (video)

Δημοσιεύτηκε στις: at 08:02
548 0

Κατά την χρονική περίοδο από 8 έως 29 Οκτωβρίου 2016, η Υπηρεσία Φάρων (Υ.Φ.) του Πολεμικού Ναυτικού, πραγματοποίησε εργασίες άρμωσης/συναρμολόγησης και πόντισης δεκατεσσάρων (14) φωτοσημαντήρων ανοιχτής θαλάσσης, για τη σήμανση και οριοθέτηση του διαύλου ναυσιπλοΐας ο οποίος βρίσκεται στις προσβάσεις του λιμένα Αλεξανδρουπόλεως.

Κύρια δραστηριότητα της Υ.Φ. από την ίδρυση της το 1887, μέχρι και σήμερα, είναι η συντήρηση του Φαρικού Δικτύου των Ελληνικών Θαλασσών. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιούνται μεταξύ άλλων τα Πλοία Φαρικών Αποστολών (ΠΦΑ), καθώς επίσης πλωτά μέσα και οχήματα της Υπηρεσίας Φάρων. Τα συνεργεία και το προσωπικό της υπηρεσίας, εκτελούν (σε τακτική και έκτακτη βάση) επιθεωρήσεις, επισκευές και συντήρηση των πυρσών του Ελληνικού Φαρικού Δικτύου, ελέγχουν την λειτουργία τους και προβαίνουν στον απαραίτητο κατά περίπτωση εφοδιασμό τους.

Σχετικά άρθρα

Την πρόσληψη 800 συνοριοφυλάκων ανακοίνωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (600 στον Έβρο, 100 στη Ροδόπη και 100 στην Καβάλα)

Δημοσιεύτηκε από: - 22 Οκτωβρίου 2020 0
Την πρόσληψη άλλων 800 συνοριοφυλάκων στη βόρεια Ελλάδα ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μετά τη σύσκεψη που είχε,…

“Εις τι αποσκοπεί, η δια του ΤΣΕΣΜΕ, νέα Τουρκική ύβρις, και ποια είναι η νέμεση;” (Γράφουν οι Χρήστος Κηπουρός και Πασχάλης Χριστοδούλου)

Δημοσιεύτηκε από: - 22 Φεβρουαρίου 2021 0
Με δεδομένο ότι το περίγραμμα του πλου του ΤΣΕΣΜΕ στο Κεντρικό Αιγαίο, απέχει έξη μίλια από τα γύρωθε νησιά {Βλέπετε…