Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι κτηνοτρόφοι εξαιτίας των προβλημάτων από την κακοκαιρία

Δημοσιεύτηκε στις: at 10:24
343 0

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι κτηνοτρόφοι του Έβρου που ξεχασμένοι από όλους προσπαθούν μόνοι τους να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα από την πρόσφατη κακοκαιρία.

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου «Η Ενότητα» σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Ο καθημερινός αγώνας πρόσβασης στις στάνες, οι συνέπειες από τις χαμηλές θερμοκρασίες, ιδιαίτερα στα αιγοπρόβατα που βρίσκονται στην περίοδο γέννας, η ακρίβεια και η έλλειψη ζωοτροφών, ο πολυήμερος αποκλεισμός των χωριών από τα αστικά κέντρα απειλούν για άλλη μια φορά με αφανισμό τους εναπομείναντες κτηνοτρόφους της περιοχής μας.

Τα φυσικά φαινόμενα που έρχονται και θα επανέρχονται με οποιαδήποτε ένταση έδειξαν για άλλη μια φορά ότι οι μικρομεσαίοι κτηνοτρόφοι, που αντιμετώπισαν την κακοκαιρία με αποδεκατισμένες τις υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας και τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες, δεν βρίσκονται στις πρώτες προτεραιότητες της τοπικής και κρατικής διοίκησης.

Καλούμε την κυβέρνηση, τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, την Περιφέρεια, τους δήμους να πάρουν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διευκολύνουν τους κτηνοτρόφους του Έβρου να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες από την πρόσφατη κακοκαιρία.

Ν’ αποζημιωθούν 100% αγρότες και κτηνοτρόφοι για τις μεγάλες ζημιές από το χιονιά και τον παγετό.

Καλούμε ακόμα τους κτηνοτρόφους του νομού μας να δώσουν τη δική τους δυναμική απάντηση στην πολιτική που τους οδηγεί στον αφανισμό συμμετέχοντας στις 23 Γενάρη στα μπλόκα της αγροτιάς».

Για το θέμα, το ΚΚΕ κατέθεσε αναφορά στη Βουλή.

 

www.902.gr

Σχετικά άρθρα

Υπάρχουν κρούσματα κορονοϊού σε γιατρούς – νοσηλευτές του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης και σε φοιτητές Ιατρικής Σχολής του ΔΠΘ ;;;

Δημοσιεύτηκε από: - 1 Νοεμβρίου 2020 0
Πολλά είναι τα ερωτήματα και η φημολογία σχετικά με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού σε γιατρούς και νοσηλευτές του Πανεπιστημιακού Γενικού…

Δελτίο Τύπου Δήμου Αλεξανδρούπολης αναφορικά με τις δηλώσεις του πρώην Υπουργού Εξωτερικών, κ. Νίκου Κοτζιά

Δημοσιεύτηκε από: - 13 Νοεμβρίου 2018 0
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ Τους τελευταίους μήνες ο Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης, κ. Άνθιμος και ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελος Λαμπάκης βρέθηκαν…