Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι κτηνοτρόφοι του Έβρου που ξεχασμένοι από όλους προσπαθούν μόνοι τους να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα από την πρόσφατη κακοκαιρία.

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου «Η Ενότητα» σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Ο καθημερινός αγώνας πρόσβασης στις στάνες, οι συνέπειες από τις χαμηλές θερμοκρασίες, ιδιαίτερα στα αιγοπρόβατα που βρίσκονται στην περίοδο γέννας, η ακρίβεια και η έλλειψη ζωοτροφών, ο πολυήμερος αποκλεισμός των χωριών από τα αστικά κέντρα απειλούν για άλλη μια φορά με αφανισμό τους εναπομείναντες κτηνοτρόφους της περιοχής μας.

Τα φυσικά φαινόμενα που έρχονται και θα επανέρχονται με οποιαδήποτε ένταση έδειξαν για άλλη μια φορά ότι οι μικρομεσαίοι κτηνοτρόφοι, που αντιμετώπισαν την κακοκαιρία με αποδεκατισμένες τις υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας και τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες, δεν βρίσκονται στις πρώτες προτεραιότητες της τοπικής και κρατικής διοίκησης.

Καλούμε την κυβέρνηση, τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, την Περιφέρεια, τους δήμους να πάρουν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διευκολύνουν τους κτηνοτρόφους του Έβρου να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες από την πρόσφατη κακοκαιρία.

Ν’ αποζημιωθούν 100% αγρότες και κτηνοτρόφοι για τις μεγάλες ζημιές από το χιονιά και τον παγετό.

Καλούμε ακόμα τους κτηνοτρόφους του νομού μας να δώσουν τη δική τους δυναμική απάντηση στην πολιτική που τους οδηγεί στον αφανισμό συμμετέχοντας στις 23 Γενάρη στα μπλόκα της αγροτιάς».

Για το θέμα, το ΚΚΕ κατέθεσε αναφορά στη Βουλή.

 

www.902.gr

Προηγούμενο άρθροΟ Ιλχάν Αχμέτ αποχώρησε από “το Ποτάμι”
Επόμενο άρθροΜε όχημα του Πυροσβεστικού Σώματος πραγματοποιήθηκε η μεταφορά ηλικιωμένου ασθενή