Τα τουρκικά Μ.Μ.Ε κάνουν σενάρια για εισβολή των τουρκικών δυνάμεων στα ελληνικά νησιά, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης.

Μετά τις προτροπές να μην έρθουν το καλοκαίρι Τούρκοι για διακοπές στην Ελλάδα, στη λίστα με τα νησιά που, όπως ισχυρίζονται ανήκουν στην Τουρκία, τώρα ο πολιτικός αναλυτής Χακάν Μπαϊράκτσι στο CNN Turk έκανε λόγο για σενάρια εισβολής σε ελληνικά νησιά!

Στεκόταν μπροστά στον χάρτη της Ελλάδας και πρότεινε να καταλάβει η Τουρκία «μερικά ελληνικά νησιά» με σκοπό «να καταρρεύσει η πολιτική της Ελλάδας και των ΗΠΑ».

«Ας πάρουμε μερικά ελληνικά νησιά, να καταρρεύσει η πολιτική της Ελλάδας και των ΗΠΑ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πολιτικός αναλυτής

Την συζήτηση ξεκίνησε ο διευθυντής της εφημερίδας HURRIYET Αχμέτ Χακάν, αναφερόμενος στις σχέσεις Ελλάδας – ΗΠΑ. Ο διευθυντής της Hurriyet δήλωσε ενοχλημένος για την αμερικανική παρουσία στην Ελλάδα, χαρακτηρίζοντας την χώρα μας «νέα πολιτεία των ΗΠΑ».

«Μήπως η Ελλάδα γίνεται η πολιτεία των ΗΠΑ; Γιατί το λέμε αυτό; Διότι φαίνεται πως υπάρχει σχέδιο των ΗΠΑ που εκτελείται μέσω της Ελλάδας. Υπάρχουν σχεδόν 10 βάσεις και ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ‘’ποιον θέλουν να απειλήσουν  με τόσες βάσεις που χτίζουν’’.»

Ο αναλυτής τότε είπε: «Ίσως  να μην έχουν υπολογίσει κάτι. Η Τουρκία για να αντιμετωπίσει αυτή το ρεζιλίκι, μπορεί να κάνει μια επιχείρηση εδώ, να ρίξει μια σφαλιάρα, να κάνει απόβαση σε δυο νησιά εδώ και να πει πως ᾽᾽εγώ δεν είμαι επιθετική χώρα᾽᾽, τότε να ρεζιλευτεί η ελληνική εξωτερική πολιτική θα καταρρεύσει και η πολιτική των ΗΠΑ.Επιπλέον στην εσωτερική πολιτική θα πει πως ᾽᾽δεν επιτέθηκα στην Ελλάδα απλά της έδωσα μήνυμα πως αν συνεχίσεις την επιθετική πολιτική εγώ θα κάνω αυτά”.

Oι δύο άνδρες μίλησαν ευθέως για στρατιωτική εισβολή σε ελληνικά νησιά σε μεγάλο τηλεοπτικό δικτυο, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή αντίδραση από τους παρευρισκόμενους δημοσιογράφους.

Προηγούμενο άρθροΗ Αλεξανδρούπολη και ο σχεδιασμός του παρελθόντος (γράφει στην Κ ο πρέσβης Αλέξανδρος Μαλλιάς)
Επόμενο άρθροΚαραμανλής: Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης καθ’ οδόν για το διευρωπαϊκό δίκτυο μεταφορών