Ο Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξη που παραχώρησε στην “Καθημερινή της Κυριακής”, ξεκαθάρισε ότι είναι κατά των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία, ενώ αντιτίθεται και στο ενδεχόμενο προσφυγής στη Χάγη. “Με πειρατές δεν κάνεις διάλογο”, υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ο πρώην πρωθυπουργός.

“Τον επεκτατιστή δεν τον κατευνάζεις γιατί έτσι γίνεται πιο αδίστακτος”, τόνισε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι η έναρξη των διερευνητικών ακυρώνει κάθε συζήτηση για κυρώσεις κατά της Τουρκίας.

Ο καθένας μπορεί να καταλάβει ότι η διεθνής κοινότητα δεν “τιμωρεί” μια χώρα που αυτή τυπικά διαπραγματεύεται. «Θα παραιτηθούμε εξ αρχής, μόνοι μας, από όλα όσα προβλέπει υπέρ μας το Διεθνές Δίκαιο.

Για τη συμφωνία των Πρεσπών και τα μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία, όταν αυτά έρθουν στη Βουλή ο κ. Σαμαράς προανήγγειλε ότι δεν θα τα ψηφίσει: «Το πρόβλημα που είχαμε μετασχηματίστηκε σε άλλο, πιο επικίνδυνο. Ούτε το πρόβλημα λύθηκε, ούτε κανένα καλό είδε η Ελλάδα. Μόνο μια αφόρητη εθνική ζημιά δίνοντας όνομα, ταυτότητα, γλώσσα. Τι περιμένετε λοιπόν να κάνω;»

 

Προηγούμενο άρθροΝότης Μηταράκη: «Ζήτημα εθνικής προτεραιότητας είναι η νέα δομή στον Έβρο»
Επόμενο άρθροΜΟΡΙΑ: Επισκευάστηκαν 3 ξωκλήσια που είχαν βανδαλιστεί πλησίον του πρώην ΚΥΤ