Σαμοθράκη: 1η Γιορτή των Νερών

Δημοσιεύτηκε στις: at 05:40
373 0

Με μεγάλη συμμετοχή παιδιών και εφήβων (30 παιδιά και 20 έφηβοι) πραγματοποιήθηκε η 1η γιορτή των νερών στη Σαμοθράκη από τις 7-28 Αυγούστου 2015.

Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με εργαστήρια θεάτρου και δημιουργικής γραφής, παιχνίδια γνωριμίας- επικοινωνίας, ασκήσεις σωματικής έκφρασης, αυτοσχεδιασμούς και θεατρικά δρώμενα. Οι συμμετέχοντες έγραψαν κείμενα και ιστορίες παίρνοντας ερεθίσματα από τα λογοτεχνικά έργα. “Ελιά στο πέλαγος” της Φ. Φραγκούλη “Κβάζαρ” της Ε. Λαμπρέλλη “Η σιωπή του νερού” Ζ. Σαραμάγκου. Το πρόγραμμα έκλεισε με ανοιχτή θεατρική δράση στην Πηγή της Καμάρας στη Χώρα Σαμοθράκης.

Την 1η Γιορτή των Νερών επιμελήθηκε και υλοποίησε η συμπατριώτισσα μας Εκπαιδευτικός Θεάτρου Μυρσίνη Λενούδια, η οποία σε συνέχεια και άλλων εκπαιδευτικών δράσεων που υλοποίησε τα τελευταία χρόνια, πρόσφερε για άλλη μια φορά με χαρά και ανιδιοτέλεια την γνώση και την εμπειρία της στα παιδιά του νησιού. Η πρωτοβουλία και ο συντονισμός της δράσης ανήκει στην Πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτισμού κα Ε.Βάβουρα.

samoneon02

Ο Δήμος Σαμοθράκης φιλοδοξεί να θεσμοθετήσει την Γιορτή των Νερών εμπλουτίζοντας την και με άλλες δράσεις στοχεύοντας στην ανάδειξη του νερού ως ένα από τα ισχυρά στοιχεία ταυτότητας του νησιού μας.

samoneon03 samoneon04 samoneon05

Σχετικά άρθρα

H συνεργασία Δήμου Αλεξανδρούπολης & Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Φερων είχε ως αποτέλεσμα την διάσωση μικρού πελαργού στις Φέρες (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε από: - 11 Ιουνίου 2017 0
H συνεργασία Δήμου Αλεξανδρούπολης & Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Φερων είχε ως αποτέλεσμα την διάσωση μικρού Πελαργού στις Φέρες Δείτε το…

Αναστάσιος Δημοσχάκης: “Το Δέλτα του Έβρου και οι Καλύβες του πρέπει να αποκτήσουν έναν αναβαθμισμένο πλαίσιο λειτουργίας!” – Αποστολή Επιστολής προς τα αρμόδια Υπουργεία για νομοθετική πρωτοβουλία!

Δημοσιεύτηκε από: - 25 Οκτωβρίου 2019 0
Επιστολή απέστειλε προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος κι Ενέργειας, Εθνικής Άμυνας & Τουρισμού ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος…

Υπόθεση Κλειστού Γυμναστηρίου – ευθύνες του κ.Λαμπάκη βάσει και των νέων αποκαλύψεων.

Δημοσιεύτηκε από: - 22 Φεβρουαρίου 2017 0
Η συνέντευξη τύπου στην Αλεξανδρούπολη τον Ιούλιο του 2016, από τον αείμνηστο Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης Γιώργο Παυλίδη, είχε…