ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ η εκλογή του Σεβ. Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Ανθίμου

Δημοσιεύτηκε στις: at 6 Οκτωβρίου 2020
3280 0

Το ημερολόγιο της ιστορίας της πόλεως μας, έγγραφε… Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2004

Όλη η Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως περίμενε με αγωνία ποιος θα ήταν ο νέος Μητροπολίτης

Το αποτέλεσμα ικανοποίησε: κλήρο και λαό της πόλεώς μας (όπως μαρτυρούν και οι φωτογραφίες)

Οι καμπάνες χτύπησαν χαρμόσυνα σε όλες τις εκκλησίες της Μητρόπολης

Εξελέγη Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως ο μέχρι πρότινος Πρωτοσύγκελος Άνθιμος Κουκουρίδης  με 62 ψήφους (επί 74 ψηφισάντων) έχοντας συνυποψηφίους τους Αρχιμανδρίτες: Ιερεμία Φούντα (4 ψήφοι) και Ειρηναίο Καλογήρου (1 ψήφος).

Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος Κουκουρίδης (κατά κόσμον Χρήστος), γεννήθηκε στις 2 Ιανουαρίου 1962, στην Αλεξανδρούπολη.

Έλαβε το πτυχίο της Ζαριφείου Παιδαγωγικής Ακαδημίας Αλεξανδρουπόλεως και το της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Στις 6 Οκτωβρίου 1985 χειροτονήθηκε Διάκονος από τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο Ρούσσα και μετονομάσθηκε Άνθιμος.

Στις 29 Οκτωβρίου 1989 χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος και διορίστηκε Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως.

Την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2004 εξελέγη Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως

Στις 9 Οκτωβρίου 2004 χειροτονήθηκε Επίσκοπος από τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο και στις 5 Νοεμβρίου ενθρονίστηκε στην Αλεξανδρούπολη.

πηγή φωτογραφιών: Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως

Σχετικά άρθρα

Το τραγούδι «Μεσόγειος» ελπίδα για τα παιδιά του πολέμου στη γη. Εκπληκτικό ντουέτο του Στέλιου Βραχιόλογλου με την μικρή Κυριακή Μαστοροπούλου που συγκλονίζει.

Δημοσιεύτηκε από: - 16 Αυγούστου 2018 0
Το γεμάτο νοήματα τραγούδι «Μεσόγειος» με την ιδιαίτερη μελωδία παρουσιάζεται η αγωνία, η προσπάθεια, η δύναμη και η ελπίδα των…

Η ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΚΟΙΗΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΡΩΜΑΙΗΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΥΠΟ ΤΗΝ ΥΨΗΛΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ (Γράφει ο Ιωάννης Ελ. Σιδηράς)

Δημοσιεύτηκε από: - 2 Οκτωβρίου 2017 0
Η ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΚΟΙΗΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΡΩΜΑΙΗΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΥΠΟ ΤΗΝ ΥΨΗΛΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ Το Κοινοτικό…

Ηχηρό μήνυμα κατά της εγκατάστασης σταθμού διοδίων επί της Εγνατίας Οδού, στο ύψος της Άσπρης Άμμου, έστειλαν, πολίτες και φορείς της Καβάλας

Δημοσιεύτηκε από: - 20 Ιουλίου 2017 0
Ένα ακόμη ηχηρό μήνυμα κατά της εγκατάστασης σταθμού διοδίων επί της Εγνατίας Οδού, στο ύψος της Άσπρης Άμμου, έστειλαν το…