Στην εκπομπή ΕπιΚοινωνία της ΕΡΤ3 και τη δημοσιογράφο Θεοδώρα Αυγέρη μίλησε σήμερα, Πέμπτη 15 Νοεμβρίου ο Σεβασμώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, για το θέμα της μισθοδοσίας του κλήρου και της εκκλησιαστικής περιουσίας.

”Το θέμα της μισθοδοσίας είναι ένας πειρασμός και δικαιούνται οι κληρικοί όλοι και οι Επίσκοποι να έχουμε αυτή την αγωνία. Έχουμε εμπιστοσύνη στον Αρχιεπίσκοπο γιατί ξέρει τί κάνει” τόνισε ο Σεβασμιώτατος.

”Δεν πιστεύουμε το όψιμο ενδιαφέρον κάποιων και τώρα ξαφνικά τους έπιασε πόνος για τους κληρικούς. Όψιμο και το ενδιαφέρον του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος παλιότερα μιλούσε για χωρισμό Κράτους – Εκκλησίας, για πληρωμή του Κλήρου με άλλο τρόπο, τα θυμόμαστε όλα αυτά, δεν έχουμε αλτσχάϊμερ. Γιατί αυτή η παλινωδία από τον κ. Μητσοτάκη;” ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως.

”Εμείς και οι Ιερείς μας δεν είμαστε διατεθειμένοι να είμαστε στο οπλοστάσιο κάθε κόμματος που κραδαίνει την έννοια του χωρισμού και της μισθοδοσίας. Η αξιοπρέπειά μας είναι πολύ σημαντικότερη από την αξιοπρέπεια την οποία μας προσδίδουν τα πολιτικά κόμματα σε τέτοιου είδους προεκλογικές ευκαιρίες ή πολύ περισσότερο σε εξευτελιστικές ομιλίες προεκλογικές λέγοντας για χωρισμό Εκκλησίας και Πολιτείας” τόνισε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

”Η Εκκλησία είναι υποχρεωμένη να συνδιαλέγεται με αυτόν που κάθε φορά ο Ελληνικός λαός εκλέγει και τον οδηγεί στο Μέγαρο Μαξίμου. Όποιον εκλέγει ο Ελληνικός λαός με αυτόν θα συνδιαλέγεται ο Αρχιεπίσκοπος” υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος.

ΠΗΓΗ Romfea.gr | Αθανάσιος Θανόπουλος

Προηγούμενο άρθροΣάκης Γκακίδης: “Ο Κλεισθένης θα οδηγήσει σε ακυβερνησία τους Δήμους και τις Περιφέρειες”
Επόμενο άρθροO Δήμος Αλεξανδρούπολης παρέλαβε ένα καινούριο απορριμματοφόρο όχημα δωρεά της εταιρίας TAP AG