Σεβ. Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής: Τα θύματα της Πανδημίας είναι πολλά πρέπει όλοι να προσέχετε

Δημοσιεύτηκε στις: at 12 Οκτωβρίου 2021
221 0

Στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Νέας Καλλίστης ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021, μετά από την ολιγοήμερη παραμονή του στην Αθήνα λόγω της συνεδρίασης της Ιεραρχίας.

«Ο θάνατος βασιλεύει, αλλά δεν κυριεύει», είπε απευθυνόμενος στους πιστούς και πρόσθεσε: «Σε μια εποχή πολλών θανάτων λόγω της πανδημίας, πρέπει να είστε προσεκτικοί τηρώντας τα μέτρα προστασίας».

Αναφερόμενος στις εργασίες της Ιεράς Συνόδου εξήγησε στους πιστούς: «77 Μητροπολίτες συνεδριάσαμε όλες αυτές τις ημέρες στην Αθήνα, συζητήσαμε, ακούσαμε εισηγήσεις, ψηφίσαμε κανονισμούς για την εύρυθμη λειτουργία της Εκκλησίας μας. Είδαμε τα λάθη μας, τις παραλήψεις μας, κάναμε την αυτοκριτική μας και εκλέξαμε πέντε νέους Μητροπολίτες (Λαγκαδά, Κιλκίς, Καστοριά, Περιστέρι και Σαντορίνη), καλοί κληρικοί, άξιοι, με πλούσιο έργο εκλέχτηκαν και χειροτονούνται αυτές τις ημέρες».

Πριν από την σύγκληση της Ιεραρχίας στην Αθήνα είχε προηγηθεί η Σύναξη των Ιεραρχών στην Κωνσταντινούπολη υπό τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, όπου επίσης συμμετείχε.

«Ο πιο ασφαλής, αλλά και ο πιο όμορφος χώρος για έναν Αρχιεπίσκοπο είναι η Επαρχία του, είναι η Μητροπολή του, είναι να βρίσκεται ανάμεσα στους ιερείς και στο ποίμνιο του», είπε, ευχαριστώντας όλους, τους ιερείς Ιωάννη και Νικόλαο, τους ψάλτες, την πρόεδρο του Συλλόγου και τους πιστούς. «Αγωνιζόσαστε σε δύσκολα χρόνια με πραότητα και αποφασιστικότητα. Τα θύματα είναι πολλά, η πανδημία υπάρχει και πρέπει να προσέχετε, να έρχεστε στην εκκλησία τηρώντας, όμως, τα μέτρα», κατέληξε.

Πηγή: ertnews.gr

Σχετικά άρθρα

Η Δαδιά τιμάει τον Άγιο Νικόλαο

Δημοσιεύτηκε από: - 5 Δεκεμβρίου 2020 0
Με περισσή ευλάβεια και ιεροπρέπεια, τιμούν απο απόψε οι απανταχού της γης χριστιανοί τον Θαυματουργό Άγιο Νικόλαο ,  Αρχιεπίσκοπο Μύρων…

Ανακοίνωση της ΑΝΑΣΑ, για τον ορισμό του κ.Αραμπατζή στην θέση του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών.

Δημοσιεύτηκε από: - 2 Σεπτεμβρίου 2019 0
Η μεγάλη πλειοψηφία των μελών της δημοτικής παράταξης ΑΝΑΣΑ, όπως αυτή εκφράστηκε τόσο στα αρμόδια όργανα όσο και δημόσια, αποφάσισε…