Σειρά έργων από την 50η Μ/Κ Ταξιαρχία σε ορεινά χωριά του νομού Έβρου

Δημοσιεύτηκε στις: at 28 Αυγούστου 2015
429 0

Σειρά έργων ανέλαβε να εκτελέσει στα ορεινά χωριά του νομού Έβρου η 50ή Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού της οποίας η περιοχή αποτελεί χώρο ευθύνης.

Σχετική εντολή έδωσε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Τόσκας ανταποκρινόμενος στα αιτήματα των κατοίκων της περιοχής, την οποία είχε επισκεφθεί στις 27 Ιουλίου, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ, Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη.

Τα έργα εκτελούνται στα χωριά Μικρό Δέρειο, Ρούσσα, Γονικά, Μεσημέρι και Μέγα Δέρειο που βρίσκονται στο δυσπρόσιτο βορειοδυτικό τμήμα του νομού Έβρου και υπάγονται στο δήμο Σουφλίου.

Το Μηχανικό της 50ης ΜΚ/ΤΑΞ ανέλαβε να εκτελέσει τρία σημαντικά έργα.

Πρώτον, τη διευθέτηση και συντήρηση των αγροτικών δρόμων της περιοχής (χωματόδρομοι).

Δεύτερον, να κάνει εργασίες συντήρησης και ανακαίνισης στα δημοτικά σχολεία των χωριών Μέγα Δέρειο και Σιδηροχώρι.

Τρίτον, να κατασκευάσει εννέα υδροταμιευτήρες με σκοπό τη συλλογή ύδατος για τη χρησιμοποίησή τους για τις ανάγκες της τοπικής κτηνοτροφίας.

Σχετικά άρθρα

ΚΚΕ: “Απόλυτα δικαιολογημένη η αγανάκτηση των ασθενών και εργαζομένων του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου καθώς βλέπουν να συμπληρώνονται 3 μήνες και ο αξονικός τομογράφος να παραμένει εκτός λειτουργίας”

Δημοσιεύτηκε από: - 28 Ιουνίου 2018 0
Η Τομεακή Επιτροπή Έβρου του ΚΚΕ,  θεωρεί απόλυτα δικαιολογημένη την αγανάκτηση  ασθενών και εργαζομένων του Νοσοκομείου  καθώς βλέπουν  να  συμπληρώνονται  3 μήνες  και ο αξονικός τομογράφος  να  παραμένει εκτός λειτουργίας…

Βραβείο «Διεθνούς Συνεργασίας για Ενεργειακές Υπηρεσίες» απέσπασε ο Δήμος Αλεξανδρούπολης στη «VERDE.TEC 2019»

Δημοσιεύτηκε από: - 18 Φεβρουαρίου 2019 0
Στο πλαίσιο των «Greek Green Awards 2019», ο Δήμος Αλεξανδρούπολης απέσπασε το Βραβείο Διεθνούς Συνεργασίας για Ενεργειακές Υπηρεσίες στην κατηγορία…