Σε απόγνωση οι βαμβακοκαλλιεργητές  του Έβρου – Μεγάλες οι καταστροφές από το πράσινο και ρόδινο σκουλήκι

Δημοσιεύτηκε στις: at 13:52
888 0

Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»

Σε απόγνωση οι βαμβακοκαλλιεργητές  του Έβρου.

Μεγάλες οι καταστροφές από το πράσινο και ρόδινο σκουλήκι.

Διαστάσεις επιδημίας παίρνει το πράσινο και ρόδινο σκουλήκι στα βαμβακοχώραφα του Έβρου. Και είναι απόλυτα δικαιολογημένη η απόγνωση των αγροτών μας,   καθώς βλέπουν τις μεγάλες καταστροφές, που προκαλεί. Όλα δείχνουν ότι οι απώλειες στην παραγωγή θα είναι μεγάλες, ενώ το κόστος με τους επαναλαμβανόμενους ψεκασμούς ανεβαίνει.     

Έτσι κι αλλιώς οι μικρομεσαίοι αγρότες  εξ αιτίας της πολιτικής της ΕΕ, που με ευλάβεια εφαρμόζουν οι ελληνικές κυβερνήσεις,  βρίσκονται στα πολύ δύσκολα και με νύχια και δόντια προσπαθούν να παραμείνουν στα χωράφια τους .   Εκτός από τις αυξημένες δυσκολίες που έχουν να αντιμετωπίσουν με το δυσβάσταχτο κόστος καλλιέργειας, τις εξευτελιστικές τιμές, τα διάφορα χαράτσια του ΕΛΓΑ, ΕΝΦΙΑ, τη φοροληστεία του ΕΦΚΑ, αντιμετωπίζουν απροστάτευτοι δύσκολα καιρικά φαινόμενα (πχ ανομβρία) και καταστροφές από διαφόρους  νόσους.

Η  Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»  καλεί τους αγρότες να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα, να βάλουν στο στόχαστρο τον αντιαγροτικό κανονισμό του ΕΛΓΑ,  που διαμόρφωσαν διαχρονικά οι κυβερνήσεις της Ν.Δ, του ΠΑΣΟΚ και τώρα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, και δεν διασφαλίζει  την παραγωγή από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους. Να διεκδικήσουν την άμεση αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να εξασφαλίζει την αναγκαία και επαρκή κρατική χρηματοδότηση,  που θα ασφαλίζει την παραγωγή και το κεφάλαιο των αγροτών από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους.

Τους καλεί ακόμα να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της Επιτροπής των Μπλόκων και  να πάρουν μέρος μαζικά στο μεγάλο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιήσουν τα ταξικά συνδικάτα στην Διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης το Σάββατο 8 Σεπτέμβρη ώρα 18.00΄  στην πλατεία Αριστοτέλους.

Τέλος καλεί  την κυβέρνηση να σταματήσει να παίζει τον κρυφτούλι,  άμεσα να παρέμβει:

  • Για να προχωρήσουν οι  εκτιμήσεις για τις συνολικές ζημιές.
  • Να αποζημιωθούν οι αγρότες,  δίκαια και έγκαιρα για το 100% των ζημιών.
  • Να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με εκπαίδευση και επιστημονική κατάρτιση στον ΕΛΓΑ.
  • Να καταργηθούν οι αυξήσεις των τελευταίων χρόνων στις ασφαλιστικές εισφορές.

Σχετικά άρθρα

Ομιλία Πρωτοσυγκέλλου Aρχιμ. π. Ειρηναίου Λαφτσή με θέμα «Η θέση της Εκκλησίας για την εξωσωματική γονιμοποίηση»

Δημοσιεύτηκε από: - 3 Φεβρουαρίου 2018 0
Την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018 το απόγευμα στις 6.30΄ στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Μητροπόλεως, θα πραγματοποιηθεί μια ιδιαίτερη…

Αμφίπολη: “Πράσινο φως” από το ΚΑΣ για την ανάδειξη του τύμβου Καστά

Δημοσιεύτηκε από: - 18 Δεκεμβρίου 2019 0
Ομόφωνα πέρασε χθες βράδυ από το ΚΑΣ η μελέτη στερέωσης, αποκατάστασης και ανάδειξης του μνημείου Τύμβου Καστά στην Αμφίπολη Σερρών, με μικρές παρατηρήσεις, λαμβάνοντας…

ΤΟΙΣ ΚΑΤ’ ΟΝΑΡ ΚΑΙ ΚΑΘ’ ΥΠΑΡ ΝΟΣΗΡΟΙΣ ΚΑΙ ΜΩΡΟΦΙΛΟΞΟΞΟΙΣ ΜΟΣΧΟΒΙΤΑΙΣ ΕΡΑΣΤΑΙΣ ΤΗΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥ «ΤΡΙΤΗΣ ΡΩΜΗΣ» Η ΣΚΗΝΙΤΙΣ ΜΗΤΗΡ ΑΓΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑ (γράφει ο Ιωάννης Ελ. Σιδηράς)

Δημοσιεύτηκε από: - 16 Ιανουαρίου 2019 0
ΤΟΙΣ ΚΑΤ’ ΟΝΑΡ ΚΑΙ ΚΑΘ’ ΥΠΑΡ ΝΟΣΗΡΟΙΣ ΚΑΙ ΜΩΡΟΦΙΛΟΞΟΞΟΙΣ ΜΟΣΧΟΒΙΤΑΙΣ ΕΡΑΣΤΑΙΣ ΤΗΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥ «ΤΡΙΤΗΣ ΡΩΜΗΣ» Η ΣΚΗΝΙΤΙΣ ΜΗΤΗΡ ΑΓΙΑ ΜΕΓΑΛΗ…