Κραυγή αγωνίας και απόγνωσης από τους ξενοδόχους και τους επιχειρηματίες του τουρισμού μετά την απόφαση για κλείσιμο και του τελωνείου της Νυμφαίας στη Ροδόπη, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, αφήνοντας τον μακρινό Προμαχώνα ως τη μοναδική οδική πρόσβαση στη Θράκη.

Παρά τις προετοιμασίες και τις κρατήσεις των ξενοδόχων που περίμεναν να υποδεχτούν τους επισκέπτες της χώρας, το κλείσιμο των συνόρων έχει εντείνει την ανησυχία τους για το φετινό καλοκαίρι, με τη 15η Ιουλίου να είναι πλέον η ημερομηνία που περιμένουν για να δουν τις επιχειρήσεις τους να ανεβάζουν ρυθμούς.

Όπως αναφέρει το GrTimes η απόφαση αυτή έχει σχεδόν αποκλείσει την τουριστική δραστηριότητα της περιοχής, με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης, Απόστολο Παλακίδη να κάνει λόγο για “ταφόπλακα” στον τουρισμό της περιοχής, η οποία είναι σε “τουριστικό αποκλεισμό”, αφού το πλήγμα για τα ξενοδοχεία είναι μεγάλο, από τη στιγμή που η τουριστική περίοδος συρρικνώθηκε ακόμη περισσότερο.

“Συνολικά 1,8 εκατομμύρια τουρίστες πέρασαν μόνο πέρυσι. Άρα, στραγγαλίστηκε όλη η περιφέρεια”, προσέθεσε ο κ. Παλακίδης, την ώρα που ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου, Χριστόδουλος Τοψίδης έκανε λόγο για “κατάφωρη αδικία. Δεν μπορεί να επιτρέπεται στους τουρίστες να πάνε παντού με αεροπλάνο, αλλά οδικώς να τους επιτρέπεται η πρόσβαση μόνο από τον Προμαχώνα”.

Μάλιστα, οι θεσμικοί φορείς της Θράκης έχουν ζητήσει την αναθεώρηση της απόφασης της κυβέρνησης μέσω επιστολών τους, ζητώντας να επιτραπεί η διέλευση έστω από τα τελωνεία της Νυμφαίας στη Ροδόπη και του Ορμενίου στον Έβρο.

ΠΗΓΗ www.news247.gr

Προηγούμενο άρθροΠΡΟΣΟΧΗ! Από σήμερα νέοι πεζόδρομοι , στην Αλεξανδρούπολη
Επόμενο άρθροΥπάρχει «ίχνος» Εθνικής Στρατηγικής; (γραφει ο Επίτιμος Α’ Υπαρχηγός ΓΕΣ – Αντγος (ε.α) Νικόλαος Ταμουρίδης)