Σε δημοπράτηση νέο κτίριο του Τμήματος Ιατρικής στο του Πανεπιστημίου Θράκης με 12,25 εκατ. ευρώ

Δημοσιεύτηκε στις: at 09:22
736 0

Σε δημοπράτηση είναι ακόμα ένα κτιριακό έργο στη Θράκη. Πρόκειται για το έργο με τίτλο “Κτιριακές εγκαταστάσεις Τμήματος Ιατρικής του Δ.Π.Θ. στην Πανεπιστημιούπολη Αλεξανδρούπολης (Φάση Δ1 – κτίρια 1,13 και Τμήμα περιβάλλοντος χώρου Β’)”.

Φορεάς Υλοποίησης του έργου είναι το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Το κόστος του έργου είναι 12.250.000 ευρώ (ποσό με ΦΠΑ, ποσό χωρίς ΦΠΑ 9.879.032,26 ευρώ). Η δημοπράτηση του έργου θα γίνει στις 23 Μαρτίου 2018 ενώ η αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει στις 30 Μαρτίου.

Η διάρκεια των έργων έχει οριστεί σε 730 μέρες από την υπογραφή της σύμβασης (περίπου 2 χρόνια). Με πρόχειρους υπολογισμούς το έργο θα μπορούσε να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2020 αν υπογραφεί μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς. Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ μέσα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανατολική Μακεδονία και Θράκη 2014 – 2020».

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Το έργο αφορά στην κατασκευή μέρους του συγκροτήματος των κτιριακών εγκαταστάσεων και του περιβάλλοντος χώρου του Τμήματος Ιατρικής στην Πανεπιστημιούπολη Αλεξανδρούπολης και πιο συγκεκριμένα, τα κτίρια 1 και 13 του συγκροτήματος και το τμήμα Β’ του περιβάλλοντος χώρου που περιλαμβάνει το δυτικό τμήμα του συνολικού περιβάλλοντος χώρου.

Στο κτίριο 1 προβλέπεται να στεγασθούν τα αμφιθέατρα (2 x 750 θέσεων και 3 x 150 θέσεων), οι αίθουσες φροντιστηρίων (4 x 104 τ.μ.), η γραμματεία, το κυλικείο και οι κοινοί χώροι του Τμήματος.

Το κτίριο 13 αποτελεί τον υπαίθριο στεγασμένο διάδρομο-στοά σύνδεσης του κτιρίου 1 με τα ήδη κατασκευασμένα κτίρια των εργαστηρίων.

Στον περιβάλλοντα χώρο προβλέπονται εργασίες χωματουργικών, οδοποιίας, διαμόρφωσης πλακοστρώσεων κ.λπ. Προβλέπεται επίσης η κατασκευή ενός κεντρικού υδάτινου στοιχείου ποταμού-λίμνης με ανακυκλούμενο νερό, καθώς και parking αυτοκινήτων.

Το συνολικό εμβαδόν των κτιρίων ανέρχεται σε 4.913 τ.μ. και του περιβάλλοντα χώρου σε 10,2 στρ.

ypodomes.com

Σχετικά άρθρα

Διαδικτυακή συζήτηση μαζί με  μαθητές και εκπαιδευτικούς  του Δημοτικού Σχολείου Ριζίων και την Υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως

Δημοσιεύτηκε από: - 9 Δεκεμβρίου 2020 0
Χθες με την Υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως είχαμε τη χαρά να συζητήσουμε με μαθητές και εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Σχολείου Ριζίων…