Σε μια λαμπρή και συνάμα άκρως συγκινητική τελετή έλαβαν χώρα τα “ΒΡΑΒΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ” της Ε.ΠΟ.Φ.Ε. στο Νομαρχείο Έβρου στις 20 Μαΐου 2018

Δημοσιεύτηκε στις: at 22 Μαΐου 2018
893 0

Στο κατάμεστο από κόσμο στολίδι του Έβρου – το Νομαρχείο στην Αλεξανδρούπολη, σε μια λαμπρή και συνάμα άκρως συγκινητική τελετή, έλαβαν χώρα τα “Βραβεία Πολιτισμού” το Κυριακάτικο βράδυ της 20ης Μαΐου 2018.

Τα “Βραβεία Πολιτισμού” είναι Ειδική Τιμητική Εκδήλωση που διοργανώνει η «Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου» (Ε.ΠΟ.Φ.Ε.) και πραγματοποιούνται σε ετήσια βάση.

Αποτελούν Θεσμό για τον Έβρο και τη Θράκη, αφού υλοποιούνται για 10η χρονιά.

Τιμούνται Πρόσωπα του Πολιτισμού και της Κοινωνίας, για την πολυετή συνολική προσφορά τους στο πολιτιστικό γίγνεσθαι του τόπου μας, σε συνάρτηση με την κοινωνική αναγνώριση και καταξίωση, καθώς και τη βαρύτητα και την ποιότητα του παραγόμενου συνολικού πολιτιστικού και κοινωνικού έργου των προσώπων αυτών.

** ΤΙΜΩΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ για το Έτος 2018 **


ΒΡΑΧΙΟΛΟΓΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Εκπαιδευτικός, Ερευνητής-Μελετητής του Λαϊκού Πολιτισμού της Θράκης, Συγγραφέας, Χοροδιδάσκαλος και Πρόεδρος του «Εργαστηρίου Παραδοσιακών Χορών και Λαογραφικών Μελετών Αλεξανδρούπολης».

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΒΑΡΥΣΗΜΑΝΤΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ.

Παρουσίασε η Πηνελόπη Καμπάκη Βουγιουκλή, Καθηγήτρια Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας στο Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.


ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ

Δημοσιογράφος, Ιστορικός.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΝΕΩΤΕΡΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ.

Παρουσίασε ο Δημήτρης Πέτροβιτς, Αντιπεριφερειάρχης Έβρου και δημοσιογράφος.


ΜΑΥΡΙΩΤΗΣ ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ

Δραστηριοποιήθηκε αρχικά στον Έβρο και στη συνέχεια στην Αθήνα ως εκπαιδευτικός, δραστήριος παράγοντας πολιτιστικών φορέων, μελετητής της λαογραφίας της Θράκης, παραγωγός ραδιοφωνικών εκπομπών, ποιητής, πεζογράφος και ζωγράφος.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΔΗ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΚΤΟΣ ΘΡΑΚΗΣ.

Παρουσίασε ο Θανάσης Μουσόπουλος, φιλόλογος, συγγραφέας, ποιητής και στέλεχος πολιτισμού. Με τη συνδρομή της Μαρίας Αδαμίδου, Ειδική Γραμματέα της ΕΠΟΦΕ που προετοίμασε τη βιντεοπροβολή.

 

ΑΓΓΕΛΗ ΧΑΪΔΩ

Πρόεδρος επί 25 έτη του «Συλλόγου Κυριών & Δεσποινίδων Αλεξανδρούπολης», ενώ εκλέγεται και προσφέρει επί 50 έτη στο διοικητικό συμβούλιο.

ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΕΤΕΣ ΠΟΛΥΣΗΜΑΝΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΕΡΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ.

Παρουσίασε η Καίτη Μακρή, Υπεύθυνη του Γραφείου Εθελοντισμού Δήμου Αλεξανδρούπολης και Προϊσταμένη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αλεξανδρούπολης.

 

♦ Μας τίμησαν με τη σημειολογική παρουσία τους, πολλοί Εκπρόσωποι των Τοπικών Θρησκευτικών, Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών και Θεσμών και τους ευχαριστούμε θερμά:

Εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης, Τραϊανούπολης και Σαμοθράκης κκ Άνθιμου, ο Βουλευτής Έβρου κ.Δημήτρης Ρίζος, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ.Δημήτρης Πέτροβιτς, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ.Ευάγγελος Λαμπάκης, ο Δήμαρχος Ορεστιάδας κ.Βασίλης Μαυρίδης, ο Διοικητής της ΧΙΙ Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού Έβρου Στρατηγός κ.Κούκκος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και π.Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Α.Μ.Θ. κ.Κωνσταντίνος Εξακουστός, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δήμου Αλεξανδρούπολης κκ Ελένη Ιντζεπελίδου, Στέλιος Βραχιόλογλου και Χρήστος Γερακόπουλος, ο π.Διοικητής της ΧΙΙ ΜΚ ΜΠ Έβρου στργός Π.Φαραντάτος, ο π.Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου κ.Δαστερίδης, η Εκπρόσωπος της Κίνησης «Πράττω» Έβρου κα Γ.Αγγελινά, η Διευθύντρια του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης κ.Αγγέλα Γιαννακίδου, δεκάδες Πρόεδροι-Μέλη Δ.Σ.-Μέλη Πολιτιστικών Συλλόγων κ.α.

Την τελετή οργάνωσε, συντόνισε και παρουσίασε ο Πρόεδρος της ΕΠΟΦΕ Δημήτρης Κελεμίδης.

 

♦ Ευχαριστούμε από καρδιάς τα τέσσερα τιμώμενα πρόσωπα – Βραχιόλογλου Δημήτριο, Αθανασιάδη Παντελή, Μαυριώτη Αυγερινό και Αγγελή Χάιδω, για την άμεση αποδοχή της τιμητικής βράβευσης και την άριστη πολύμηνη συνεργασία μας για τη σχετική τελετή.

Ιδιαίτερα δε, τους: Πέτροβιτς Δημήτρη, Πηνελόπη Καμπάκη Βουγιουκλή, Μουσόπουλο Θανάση, Αδαμίδου Μαρία και Μακρή Καίτη για την ολοκληρωμένη και άρτια παρουσίαση των τιμώμενων προσώπων.

 

♦ Πολλές ευχαριστίες στέλνουμε προς όλα τα τηλεοπτικά, ραδιοφωνικά, έντυπα και ηλεκτρονικά/διαδικτυακά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, που ανακοίνωσαν/δημοσίευσαν τα δελτία τύπου μας, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ευρεία προβολή και στην άμεση ενημέρωση του κοινού για συμμετοχή και ενημέρωση.

 

♦ Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου υπό την Αιγίδα της οποίας τελούσε η τελετή, καθώς και τον Συνδιοργανωτή Δήμο Αλεξανδρούπολης, αφού τα Βραβεία είναι ενταγμένα στις επετειακές εορταστικές εκδηλώσεις του ‘‘Ελευθέρια 2018’’.

 

♦ Εγκάρδιες ευχαριστίες για την άριστη τεχνική συνεργασία, οφείλουμε στα διοικητικά στελέχη της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου: Ιωάννη Μπόγδη, Σοφία Μελισσανίδου και Ηλία Μακρή.

 

Με εκτίμηση,

για την Ε.ΠΟ.Φ.Ε.

Ο Πρόεδρος

Δημήτρης Κελεμίδης

Σχετικά άρθρα

ΣΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΠΡΟΣΩΠΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΙΑΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ»

Δημοσιεύτηκε από: - 26 Φεβρουαρίου 2020 0
Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΘΕΟΔΩΡΑ ΚΑΝΤΑΚΟΥΖΗΝΗ» ΚΑΙ Ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ – ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ» ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΝ : ΣΤΗΝ…

Ημερίδα της ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού «ΕΒΡΟΥ» με θέμα «Ναρκωτικά – Μια Συνεχιζόμενη Μάστιγα – Πρόληψη και Τρόποι Αντιμετώπισής τους»

Δημοσιεύτηκε από: - 25 Ιανουαρίου 2018 0
Η ΧΙΙ Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού «ΕΒΡΟΥ» ανακοινώνει ότι θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα «Ναρκωτικά – Μια Συνεχιζόμενη Μάστιγα – Πρόληψη…