Σε νέες βάσεις τίθεται πλέον η συνεργασία της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης με τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας και το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Σε υλοποίηση απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας μετά από συνεργασία με στελέχη του Υπουργείου Υγείας και του ΚΕΕΛΠΝΟ, πραγματοποιήθηκε – για πρώτη φορά- ευρεία σύσκεψη με θέμα «Συνιστώμενες δράσεις για την πρόληψη και αντιμετώπιση νοσημάτων που μεταδίδονται με κουνούπια».

Στη συνάντηση, που έλαβε χώρα στα γραφεία της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και στην οποία μετείχαν αρμόδια στελέχη  του Υπουργείου Υγείας, του ΚΕΕΛΠΝΟ και των Διευθύνσεων Δημόσιας Υγείας των Περιφερειών

– καταγράφηκαν οι μέχρι σήμερα σχετικές δράσεις των αρμοδίων υπηρεσιών και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν,

-συζητήθηκε ο σχεδιασμός και η οργάνωση κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, των διαδικασιών, ιδίως αυτών των σχετικών διαγωνισμών (προτυποποίηση και πιστοποίηση),

-αναζητήθηκαν λύσεις για θέματα που έχουν σχέση με το προσωπικό και τους οικονομικούς πόρους,

-παρουσιάστηκαν καλές πρακτικές που εφαρμόζονται.

Βούληση όλων των πλευρών είναι η συνάντηση να πραγματοποιείται εφ’ εξής σε τακτική βάση.

Στην έναρξη της συνάντησης παρέστη και απηύθυνε χαιρετισμό ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας κ. Γιάννης Μπασκόζος, ενώ στη συνάντηση έλαβε μέρος και η Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κα Γερακίνα Μπισμπινά.

Προηγούμενο άρθροΞεκίνησε η Νηστεία Αγίων Αποστόλων
Επόμενο άρθροΚώστας Χατζηαναγνώστου: “Ξεκινάει καμπάνια ενημέρωσης για την απαγόρευση κατάληψης δρόμου από καρέκλες”