Θέμα: Παραχώρηση εργασιών ταφών-εκταφών στα Α΄ και Β΄ Κοιμητήρια Αλεξανδρούπολης.

Με το Θέμα 14 της Οικονομικής Επιτροπής της Τρίτης 4/7/2023, η Δημοτική Αρχή για μια ακόμη φορά σκοπεύει να παραχωρήσει με απευθείας ανάθεση εργασίες, αυτή τη φορά εργασίες ταφών-εκταφών στα Α΄ και Β΄ Κοιμητήρια Αλεξανδρούπολης, προϋπολογισμού:37.199,38€ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 24%, όσο ποσό ακριβώς επιτρέπει η νομοθεσία για απευθείας αναθέσεις.

Καθημερινά ζούμε όλοι μας την δύσκολη κατάσταση στην εκτέλεση του έργου μας στον Δήμο, εξ αιτίας των διαχρονικών Αντιλαϊκών-Αντεργατικών πολιτικών, οι οποίες οδήγησαν στη δραματική μείωση του προσωπικού και της έλλειψης μέσων. Σε ορισμένες ειδικά υπηρεσίες τα πράγματα έχουν πραγματικά φτάσει σε επικίνδυνο αδιέξοδο, όπου λείπουν εργαζόμενοι βασικών ειδικοτήτων, το δε σύνολο των εργαζομένων είναι σταγόνα στον ωκεανό σε σχέση με τις ανάγκες για τη στοιχειώδη λειτουργία όλων των τμημάτων του Δήμου.

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι, μας ανησυχεί ιδιαίτερα και πρέπει ενωμένοι να δείξουμε ότι είμαστε απέναντι στην αντεργατική πολιτική.

Ζητάμε άμεσα την αντιμετώπιση προβλημάτων, με την πρόσληψη επαρκούς προσωπικού στα τμήματα κοιμητηρίων, πρασίνου, τεχνικών υπηρεσιών, καθαριότητα, διοικητικές-οικονομικές υπηρεσίες, κλπ, σωστή διαχείριση προσωπικού από τη Δημοτική Αρχή ώστε να διακοπεί η εκχώρηση υπηρεσιών σε ιδιώτες με το κλασσικό πρόσχημα της έλλειψης προσωπικού.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣΟ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΑΙΤΑΤΖΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ

Προηγούμενο άρθροΙωάννης Τάκας: «Δημιουργείται οργανωτική επιτροπή για την “Γιορτή Κρασιού”»
Επόμενο άρθροΤρόμος 69χρονης στα χέρια παράνομων μεταναστών… νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης (γράφει η Μαρίας Γιαλαμά)