Σκουρλέτης: Συνάντηση με εκπροσώπους αμερικανικής εταιρείας για ΔΕΠΑ – LNG

Δημοσιεύτηκε στις: at 06:07
463 0

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, συναντήθηκε σήμερα με εκπροσώπους της αμερικανικής εταιρίας Cheniere, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα του υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG). Στη συνάντηση, η εταιρεία εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο της Cheniere Marketing Ltd Jean Abiteboul και το διευθυντικό στέλεχος George Kokotis. Παρόντες ήταν επίσης, στελέχη του Γραφείου του Υπουργού.

Οι εκπρόσωποι της Cheniere εκδήλωσαν το ενδιαφέρον της εταιρίας τους να δραστηριοποιηθεί στην Ελλάδα και ειδικότερα να επενδύσει στο σχέδιο δημιουργίας πλωτού τερματικού σταθμού LNG στη θαλάσσια περιοχή της Αλεξανδρούπολης. Ταυτόχρονα εξέφρασαν ενδιαφέρον για τη σύναψη συνεργασίας με τη ΔΕΠΑ προκειμένου να την τροφοδοτούν με υγροποιημένο φυσικό αέριο. Οι εκπρόσωποι της εταιρίας εκφράστηκαν θετικά για τις δυνατότητες μετατροπής της Ελλάδας σε ενεργειακό κόμβο.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, εκτίμησε ως πολύ θετικό και σημαντικό το ενδιαφέρον της ενεργειακής εταιρίας, καθώς κινείται στην κατεύθυνση της διαφοροποίησης των ενεργειακών πηγών.

Ο κ. Σκουρλέτης επεσήμανε ακόμη, ότι το ενδιαφέρον της εταιρίας εκδηλώνεται σε μια χρονική στιγμή που οι προοπτικές της ελληνικής Οικονομίας βελτιώνονται διαρκώς και αναδεικνύει τις μεγάλες δυνατότητες που υπάρχουν, αλλά και τα θεμέλια εμπιστοσύνης που οικοδομούνται μέρα τη μέρα με τη διεθνή επενδυτική κοινότητα.

www.enikonomia.gr

Σχετικά άρθρα

Ανακοίνωση για υψηλές θερμοκρασίες

Δημοσιεύτηκε από: - 2 Ιουλίου 2019 0
Σύμφωνα με Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ από σήμερα Τρίτη 2 Ιουλίου και για τις επόμενες ημέρες αναμένεται…

Βουλή: Κόντρα για τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ πως «δεν υπήρξε σχέδιο εισβολής στον Έβρο, αλλά ελεγχόμενη κρίση»

Δημοσιεύτηκε από: - 25 Αυγούστου 2020 0
«Αν ήθελε η Τουρκία να σπρώξει προς την χώρα μας μετανάστες δεν θα διάλεγε τον φράχτη» ανέφερε η Όλγα Γεροβασίλη – «Πρόκειται για…