Σκούφιας: Μέσα στο 2016 ξεκινάει η κατασκευή και το 2020 θα είναι έτοιμος ο ΤΑΡ

Δημοσιεύτηκε στις: at 10 Ιουνίου 2016
424 0

Αισιόδοξος για την πορεία κατασκευής του Διαδριατικού αγωγού ΤΑΡ εμφανίστηκε ο επικεφαλής για την Ελλάδα κ. Ρίκαρντ Σκουφιάς. Στην εισήγησή του στο Αναπτυξιακό Συνέδριο του ΤΕΕ/ΤΚΜ τόνισε ότι η κατασκευή του αγωγού αποτελεί «ένα ακόμη σημάδι εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα».

Ξεκαθάρισε ότι οι εργασίες στο ελληνικό έδαφος θα ξεκινήσουν στα μέσα του 2016 και εξέφρασε τη πεποίθησή του ότι «το 2020 θα είμαστε έτοιμοι». Ο κ.Σκουφιάς τόνισε ότι πρόκειται για ένα έργο ιδιαίτερης σημασίας καθώς θα ενισχύσει τον γεωστρατηγικό ρόλο της Ελλάδας στο χάρτη της ενέργειας. «Έχουμε επιλεγεί ως φορέας υλοποίησης του έργου και είμαστε χαρούμενοι για τη συνεργασία με την Ελληνική Πολιτεία. Τον Μάιο παραλάβαμε τα πρώτα φορτία αγωγών. Περίπου 1.500 αγωγοί έφτασαν σε Θεσσαλονίκη και Καβάλα. Ο καθένας έχει μήκος 80 μέτρα και βάρος 10 τόνους. Στο ελληνικό έδαφος θα τοποθετηθούν 32.000 αγωγοί, ενώ συνολικά ο ΤΑΡ θα περιλαμβάνει 53.000 αγωγούς, βάρους 500.000 τόνων!», υπογράμμισε.

Στάθηκε ιδιαίτερα στον τομέα της ασφάλειας, στον οποίο –όπως είπε- δεν κάνουν συμβιβασμούς. «Σε 900 μέρες εργασίας και έχοντας διανύσει συνολικά 1,6 εκατ. χλμ σε ελληνικό έδαφος, δεν είχαμε κανένα συμβάν με εργαζόμενο μας», είπε. Η εταιρία εστιάζει ιδιαίτερα στα προγράμματα κοινωνικής ευθύνης. «Υλοποιούμε μαζί με το ΙΜΕΤ πρόγραμμα εκπαίδευσης στα δημοτικά σχολεία για την κυκλοφοριακή αγωγή. Μέχρι στιγμής έχουν εκπαιδευτεί 7.500 μαθητές, ενώ στη νέα σχολική χρονιά το πρόγραμμα θα επεκταθεί και στο λύκειο», είπε.

Σύμφωνα με τον κ. Σκουφιά, περισσότερες από 150 εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα συνεργάστηκαν μαζί τους και αυτό «όχι γιατί ήταν ντόπιες αλλά γιατί ήταν οι καλύτερες». Με περηφάνια υπογράμμισε ότι η εταιρία δέχεται από την κοινωνία μεγάλη υποστήριξη και ήδη έχουν πραγματοποιηθεί 600 συναντήσεις με τοπικές κοινότητες. «Όλοι μας αισθανόμαστε περήφανοι που συνυπήρξαμε εταίροι σε μία τεράστια προσπάθεια», κατέληξε.

energypress.gr

Σχετικά άρθρα

Στη Βουλή φέρνει η Ν. Γκαρά τα προβλήματα της τηλεκπαίδευσης στην ΑΜ-Θ

Δημοσιεύτηκε από: - 23 Νοεμβρίου 2020 0
Την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Γονέων & Κηδεμόνων Μαθητών Περιφέρειας Α.Μ.Θ. για τα τεράστια προβλήματα που υφίστανται στην τηλεκπαίδευση σε δημοτικά και νηπιαγωγεία,…

Α. Δημοσχάκης: Τα λατομεία του Έβρου μπορούν να παρέχουν οικονομικά αδρανή υλικά για τα δημόσια έργα του νομού

Δημοσιεύτηκε από: - 3 Απριλίου 2021 0
Με Γραπτή του Ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο βουλευτής κι Επίτιμος Αρχηγός της Ε.Α., Αναστάσιος Δημοσχάκης, επανέρχεται…