Σοκάρει την Άγκυρα ο Σαρκοζί: Η Ρωσία είναι πιο πολύ Ευρώπη από ότι η Τουρκία

Δημοσιεύτηκε στις: at 15:43
382 0

«Δεν έχω τίποτα κατά των Τούρκων, να με συγχωρέσουν αλλά δεν έχουν θέση στην Ευρώπη. Είναι θέμα κοινής λογικής», σημείωσε ο Νικολά Σαρκοζί σε συνέντευξή του στο γαλλικό κανάλι iTele TV channel.

Σύμφωνα με τον κ. Σαρκοζί αν η Τουρκία ήταν στην Ευρώπη θα έπρεπε οι Ευρωπαίοι μαθητές να μαθαίνουν στα σχολεία ότι τα σύνορα της Γηραιάς Ηπείρου είναι έως την… Συρία. «Που είναι η λογική σε αυτό», συμπληρώνει.

Ο υποψήφιος για την προεδρία της Γαλλίας το 2017 τονίζει ότι μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας πιο ευρωπαϊκή χώρα είναι η Ρωσία, αφού όπως λέει η Τουρκία μόνο σ’ ένα μικρό μέρος στον Βόσπορο «πατά» στην Ευρώπη. Όποιος θεωρεί ότι η Τουρκία είναι ευρωπαϊκή χώρα από άποψη κουλτούρας, ιστορίας και οικονομίας, τότε θέλει την Ε.Ε. νεκρή, αναφέρει.

H Toυρκία είναι μία γέφυρα μεταξύ Ευρώπης και Ασίας, σημειώνει ο κ. Σαρκοζί και δηλώνει ευθέως κατά της εισόδου της χώρας στην Ε.Ε..

www.newmoney.gr

Σχετικά άρθρα

Στη Βουλή φέρνει η Ν. Γκαρά τα προβλήματα της τηλεκπαίδευσης στην ΑΜ-Θ

Δημοσιεύτηκε από: - 23 Νοεμβρίου 2020 0
Την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Γονέων & Κηδεμόνων Μαθητών Περιφέρειας Α.Μ.Θ. για τα τεράστια προβλήματα που υφίστανται στην τηλεκπαίδευση σε δημοτικά και νηπιαγωγεία,…

Τα πέντε σημεία-φωτιά για την απόφαση του Ερντογάν να κάνει τζαμί την Αγία Σοφία! (γράφει ο Αθανάσιος Δρούγος)

Δημοσιεύτηκε από: - 12 Ιουλίου 2020 0
Η επισημοποίηση από πλευράς του Τούρκου προέδρου (μέσω διατάγματος) της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για μετατροπή της Αγίας Σοφίας…