Ένα 24ωρο μετά την προσφυγή δύο πανεπιστημιακών καθηγητών και δικηγόρων στο Συμβούλιο της Επικρατείας που ζητούν να ακυρωθούν η απόφαση του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου σύμφωνα με την οποία επιτράπηκε στο Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ) να συμμετέχει στις πρόσφατες Ευρωεκλογές, σήμερα η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Σπαρτιατών κατέθεσε υπόμνηνα στον Άρειο Πάγο κατά του ίδιου κόμματος.

«Αυτό που δεν έκανε η ελληνική Πολιτεία, που άφησε να συμμετάσχει ένα κόμμα όχι φιλοτουρκικό, αλλά κατά δήλωση των εκπροσώπων του τουρκικό, αυτή την φωτιά που πάει να ανάψει στην Θράκη, ανέλαβαν να την σβήσουν οι “Σπαρτιάτες”, τόνισε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του κόμματος Βασίλης Στίγκας.

Όπως τόνισε «Το ΚΙΕΦ είναι συνέχεια του κόμματος του Σαδίκ και με το υπόμνημα ζητείται να ελεγχθούν οι σχέσεις του κόμματος με το τουρκικό προξενείο, αλλά και με την τουρκική κυβέρνηση. Ακόμη να ανοιχτούν οι λογαριασμοί του για να μάθει ο ελληνικός λαός από ποιους χρηματοδοτείται».

Ο Βασίλης Στίγκας σημείωσε, επίσης, ότι «οι “Σπαρτιάτες” θα πάνε αυτή την υπόθεση μέχρι τέλους και δεν θα αφήσουν σε καμιά περίπτωση να αλωνίζουν στην Θράκη μας οι πράκτορες του προξενείου».

www.pontosnews.gr

Προηγούμενο άρθροΠανεπιστημιακοί ζητούν την απαγόρευση δραστηριοτήτων του μειονοτικού κόμματος ΚΙΕΦ
Επόμενο άρθροΘΡΑΚΗ: Συγκεντρώνει μόλις το 6% των προτιμήσεων στον εσωτερικό τουρισμό…