Συνεχίζεται ο εμπαιγμός του κ. Μητσοτάκη προς τους πολίτες του Έβρου, με την ανοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης και με την στήριξη βουλευτών και κομματικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στο νομό.

Χωρίς καμία διαβούλευση με την τοπική κοινωνία, την οποία αγνοεί επιδεικτικά ο βασικός υπεύθυνος της συνεχούς υποβάθμισης  του Έβρου,  επικεφαλής των “αρίστων υιός Μητσοτάκη,   συνεχίζει την κατασκευή υπερδομής στο Φυλάκιο Ορεστιάδας. Σε έκταση 33 στρεμμάτων και με κόστος 23 εκ ευρώ σε μια ακόμη  προσπάθεια εξαπάτησης των πολιτών ονομάζουν τη νέα δομή “επέκταση του ΠΡΟΚΕΚΑ”, “επέκταση του ΚΥΤ”, “εκσυγχρονισμός των υποδομών” και όποιο άλλο όρο θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν για να ξεγελάσουν του Εβρίτες.

Οι τρεις βουλευτές του κυβερνητικού κόμματος,αδυνατώντας να επιτελέσουν το ρόλο τους ως εκπρόσωποι του λαού, ή από επιλογή, συμβάλουν στην εξαπάτηση των πολιτών.

Αντί να τους εκπροσωπούν και να αγωνίζονται για τα αιτήματα τους, μεταφέρουν τις αποφάσεις της κυβέρνησης στην εκλογική τους περιφέρεια  και προσπαθούν να τους πείσουν ότι δεν καταλαβαίνουν τι γίνεται.

Είναι αυτοί που ψήφισαν τον νόμο Κεραμέως με τον οποίο κινδυνεύουν με κλείσιμο  οι σχολές του Βορείου Έβρου και υπόσχονται νέες.

Είναι αυτοί που ψήφισαν τον περιβαντολογικό νόμο που πάει να επαναφέρει το θέμα των “χρυσωρυχείων” από την πίσω πόρτα.

Είναι αυτοί, που παρακολουθούν  τα λουκέτα να μπαίνουν σε ταχυδρομικά  γραφεία, υποκαταστήματα τραπεζών και περιφερειακά Ιατρεία.σα να ειναι καιρικό φαινόμενο

Είναι αυτοί, που ως άβουλα όντα παρακολουθούν τις εξελίξεις στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης που κινδυνεύει να γίνει μονοθεματικό μετά τις συμφωνίες με τις ΗΠΑ, να έχει δηλαδή μόνο γεωστρατηγική σημασία και όχι εμπορική χρήση.

Αυτοί οι βουλευτές  σήμερα προσπαθούν να πείσουν τους Εβρίτες ότι κακώς διαμαρτύρονται για τις εργασίες στο ΚΥΤ φυλακίου, υποσχόμενοι ότι δεν θα γίνει  πληθυσμιακή αύξηση. Τότε προς τι αυτές οι νέες εγκαταστάσεις; εάν τους ενδιέφερε ο εκσυγχρονισμός, όπως ισχυρίζονται, θα έπρεπε οι παρεμβάσεις να γινόταν στις υπάρχουσες δομές.

Οι εκπρόσωποι της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης  στην προσπάθεια τους να ισορροπήσουν ανάμεσα στο κόμμα τους και  την κοινωνία, αντιδρούν με πολύ “χλιαρό” τρόπο .Αλήθεια εκείνα τα κλειδιά των δημοτικών καταστημάτων  σε ποιον τα παρέδωσαν;

Όσον αφορά την δευτεροβάθμια αυτοδιοίκηση, ο  κ. Μέτιος θα  πρέπει επιτέλους να καταλάβει ότι δεν είναι εκπρόσωπος του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΑΜΘ  αλλά περιφερειάρχης

Είναι σε θέση οι τρεις κυβερνητικοί βουλευτές να μας πουν  αν έχει αλλάξει η απόφαση του ΚΥΣΕΑ του 2016; Υπάρχει κάποια αντίστοιχη απόφαση,  που να θεωρεί ότι δεν υπάρχουν πλέον οι λόγοι για τους οποίους πάρθηκε εκείνη που απέκλειε δομές φιλοξενίας ανατολικά του Νέστου, δηλαδή στη Θράκη

Θα είχε πολύ ενδιαφέρον να το γνωρίσουν οι πολίτες του Έβρου τι λένε για αυτό οι εκπρόσωποι τους στο Ελληνικό κοινοβούλιο.

Όσο για τους συμπατριώτες μου  οι οποίοι εκφράζουν την πραγματική τους αγωνία για το μέλλον αυτού του τόπου , θα πρέπει να μην επιτρέπουν  τον ακροδεξιό “λύκο” να δημιουργεί αναμπουμπούλα γιατί αυτές οι συνθήκες είναι που τον ευνοούν και τον κάνουν να χαίρεται…

Η κυβέρνηση αυτή πρέπει να φύγει  όσο το δυνατόν γρηγορότερα για να  αποφευχθεί η ολοκληρωτική καταστροφή,

Η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία  είναι μονόδρομος κι αυτή πρέπει να είναι η απαιτηση και των πολιτών του Έβρου

Σπύρος Δέδογλου

Συντονιστής Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Έβρου

Προηγούμενο άρθροΠόσα χρήματα λαμβάνουν τα κόμματα ως χρηματοδότηση;
Επόμενο άρθροΗ Αντιπεριφέρεια Καβάλας «στέλνει» μηχάνημα αποχιονισμού στη Θάσο