Στάχτη η Θάσος: Τραυματίστηκαν 5 πυροσβέστες

Δημοσιεύτηκε στις: at 8:22 μμ
358 0
Συνεχώς καταφτάνουν ενισχύσεις στο νησί της Θάσου. Κάηκαν σπίτια, κινδυνεύουν οικισμοί ενώ διατέθηκε σχεδόν το σύνολο των διαθέσιμων εναέριων μέσων. Στο νησί ο Νίκος Τόσκας (Pics + Vid)

Για δεύτερο 24ωρο καίγεται η κατάφυτη Θάσος από άκρη σε άκρη του νησιού εξαιτίας των τεσσάρων πύρινων μετώπων που προκάλεσαν κεραυνοί τα ξημερώματα του Σαββάτου σε όλες τις πλευρές του νησιού….

 Αν και πλέον έχουν σχεδόν ενωθεί τα πύρινα μέτωπα από Βορρά προς Νότο, το βόρειο μέτωπο εμφανίζει κάπως καλύτερη εικόνα. Τουλάχιστον 5-6 σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες εκ των οποίων τα δύο ακατοίκητα, έχουν καεί πλήθος από στάνες και αγροικίες στα ορεινά, ενώ έχουν τραυματιστεί και 5 πυροσβέστες.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας μετέβη στο νησί την Κυριακή και συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη κυβερνητικών και τοπικών φορέων στη Θάσο, για τη συνολική εκτίμηση της όλης κατάστασης που έχουν δημιουργήσει οι πυρκαγιές από το πρωί του Σαββάτου και τον περαιτέρω συντονισμό των μέσων κατάσβεσης.

Ο κ. Τόσκας επεσήμανε ότι το σύνολο σχεδόν των εναερίων πυροσβεστικών μέσων της χώρας, καθώς και σημαντικές επίγειες δυνάμεις, διατάχθηκαν να επιχειρήσουν πάνω από τις φλεγόμενες περιοχές της Θάσου, ενώ έκανε χαρακτηριστικά λόγο για “πρωτόγνωρη συγκέντρωση μέσων” δασοπυρόσβεσης. Ακόμα, με εντολή του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, το νησί έχει κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Και η σημερινή νύχτα αναμένεται πολύ δύσκολη στο νησί, αφού οι βοριάδες εντάσεως 6 μποφόρ και η τεράστια έκταση των πυρκαγιών σχεδόν σε όλα τα σημεία του ορίζοντα, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για αισιοδοξία. Στις πυρκαγιές στη Θάσο, αυτή τη στιγμή, επιχειρούν από αέρος, σχεδόν το σύνολο των διαθέσιμων εναέριων μέσων, δηλαδή 7 καναντέρ, 2 πετζετέλ και 6 ελικόπτερα.

Οι συνολικές επίγειες δυνάμεις που επιχειρούν στη Θάσο είναι 200 πυροσβέστες με 73 οχήματα, 53 άτομα πεζοπόρο,15 εθελοντές, 40 στρατιώτες, 11 οχήματα ΟΤΑ και 3 βαρέα μηχανήματα χωματουργικών εργασιών για τη διάνοιξη ζωνών.

Φωτό: sooc.gr

news247.gr

Σχετικά άρθρα

Απονομή πτυχίων σε 200 νέους Αστυφύλακες της Σχολής Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου

Δημοσιεύτηκε από: - 2 Οκτωβρίου 2017 0
Την 01-10-2017 και ώρα 11:00’ πραγματοποιήθηκε στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου  η τελετή ονομασίας απονομής πτυχίων σε -200- νέους Αστυφύλακες  εκπαιδευτικής σειράς…

Βρετοπουλου-Καλυμνιός: “Η Δημοτική Κοινότητα Αλεξανδρούπολης έβρισκε κλειστές πόρτες…”

Δημοσιεύτηκε από: - 23 Ιανουαρίου 2019 0
Σε ένα μεγάλο απολογισμό για την θητεία της ως Πρόεδρου της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης πραγματοποιησε η κ. Όλγα Βρετοπούλου συνοδευόμενη…