Σταθάκης: Έως τη Δευτέρα στη Βουλή ο αναπτυξιακός νόμος

Δημοσιεύτηκε στις: at 25 Μαΐου 2016
440 0

Μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα θα έχει κατατεθεί στη Βουλή ο αναπτυξιακός νόμος, διαμήνυσε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας από το συνέδριο του ΣΕΒ.

Ο κος Σταθάκης χαρακτήρισε το νέο αναπτυξιακό νόμο μία από τις προϋποθέσεις για την αλλαγή του οικονομικού κλίματος σημειώνοντας ότι ο νόμος αλλάζει εντελώς τη αναπτυξιακή φιλοσοφία καταργώντας τις οριζόντιες επιδοτήσεις. Ο Υπουργός Οικονομίας,  ανέφερε επίσης ότι δεν μπορεί να έρθει ανάπτυξη με αυτά τα επιτόκια, τονίζοντας ότι έχουν γίνει βήματα με την ΕΤΕπ, την EBRD, το Αναπτυξιακό Ταμείο αλλά και τη διαχείριση των «κόκκινων δανείων» και ότι αναμένεται να υπάρξει σταθεροποίηση του συστήματος μετά την αξιολόγηση. Επίσης αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις στις δημόσιες συμβάσεις αλλά και στην πολιτική επιτάχυνσης των αδειοδοτήσεων.

Ο υπουργός υποστήριξε πως η ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα συμβάλλει θετικά στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, καθώς θα βάλει το τέλος στην πολιτική αβεβαιότητα, η οποία με τη σειρά της θα σημάνει την προσέλκυση επενδύσεων.

Επίσης, ανέφερε πως σε περίπτωση που ρυθμιστεί τελικά το ελληνικό χρέος, η χώρα δεν θα αντιμετωπίσει στο μέλλον μία νέα κρίση χρέους.

«Εάν εμείς κάναμε λάθη με τη φορολογία και τους συντελεστές, τώρα γίνονται τριπλάσιας σημασίας λάθη, πρέπει να πάμε με άλλο μείγμα χαμηλότερων δαπανών και φόρων που θα δίνει σήμα ότι έχουμε να κάνουμε με μια χώρα φιλική προς τις επενδύσεις», τόνισε από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης. «Χρειαζόμαστε μία καινούρια αρχή για να πάρει μπρος η οικονομία. Εάν δεν αλλάξει πολιτική η κυβέρνηση, δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει η θεωρία του ελατηρίου».

Ο αναπτυξιακός νόμος περιλαμβάνει μεταξύ άλλων :

– Βελτίωση της χρηματοδότησης με ενεργοποίηση ευρωπαϊκών πόρων του ΕΣΠΑ, δραστηριοποίηση αναπτυξιακών τραπεζών, αντιμετώπιση του προβλήματος των κόκκινων δανείων και μετεξέλιξη του ΕΤΕΑΝ σε αναπτυξιακό ταμείο.

– Νέο πλαίσιο για τις δημόσιες συμβάσεις.

– Απλούστευση και επιτάχυνση των αδειοδοτήσεων, με στόχο σε λίγους μήνες η ίδρυση επιχειρήσεων να γίνεται σε μία ημέρα από τρεις που απαιτούνται σήμερα.

www.athina984.gr

Σχετικά άρθρα

Ομόφωνο ψήφισμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης προς τον λαό της Αρμενίας

Δημοσιεύτηκε από: - 29 Οκτωβρίου 2020 0
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλεξανδρούπολης με ομόφωνο ψήφισμα του εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του προς τον αρμενικό…